Skip to content

Freek Peters

Partner | Contextueel leiderschap | Organisatieontwikkeling

Even voorstellen

Als organisatiepsycholoog ben ik al meer dan dertig jaar verbonden aan de Galan Groep. Ooit rond mijn 30e door Willem de Galan binnengehaald als ‘jong talent’ en met veel plezier met het bureau meegegroeid. Naast het werk bij de Galan Groep ben ik hoogleraar contextueel leiderschap aan Tilburg University.

Ik hanteer een praktijkgerichte aanpak en werk zeer breed, over alle branches en sectoren heen. De nadruk ligt op besturings- en samenwerkingsvraagstukken, in combinatie met leiderschapsontwikkeling: wat voor leiderschap is er nodig voor een gezonde toekomst?

Als hoogleraar verzorg ik veel lezingen, masterclasses en werkcolleges voor de professionals in de frontlinie. De vraag ‘Hoe kunnen we met ons leiderschap inspelen op de eisen van morgen?’ staat dan centraal. De wereld om ons heen verandert immers continu en wat voorheen goed leek te werken, is vaak nu niet meer effectief. Nieuwe tijden vragen om nieuwe vormen van leiderschap!

Telefoonnummer: 06 53 24 71 82
Email: fpeters@galangroep.nl
Website: www.freekpeters.eu
Freek Peters

Zeg het maar gewoon…

Freek

Heb je een specialisatie?
Leiderschap, vooral gericht op het leiderschap van de toekomst: next generation leadership en wat dat betekent voor het hier en nu.
Wat maakt jou bijzonder?
De combinatie van praktijk en wetenschap, waarin mijn universitaire opdracht is om de wetenschappelijke kennis op het gebied van leiderschap te vertalen en hanteerbaar te maken voor de professionals in de praktijk.
Waarop ben je trots?
Mijn hoogleraarschap is wel de kroon op mijn carrière. Maar ook de impact die ik genereer met mijn lezingen, boeken, mediaoptredens etc.
Wat maakt de Galan Groep zo bijzonder?
Dat het ondanks de groei en ontwikkeling van de afgelopen 40 jaar in de kern bij haar wortels en professionele principes is gebleven. En verder dat het een leuk en levendig bureau is zonder veel gedoe en gezeur.
Wat is jouw visie met betrekking tot je vakgebied?
Nieuwe tijden vragen om nieuwe vormen van leiderschap. We don’t need another hero!