Skip to content

Douwe Suesan

Partner | Assessments

Even voorstellen

Als assessmentpsycholoog mag ik in de kern van mensen kijken – en ook in wat organisaties te bieden hebben. Ik zie het als mijn opdracht om deelnemers in hun volle glorie vast te leggen, maar ook eerlijk te zijn over de aandachtspunten, risico’s en eventuele ongeschiktheid voor een functie. Het mes snijdt aan twee kanten want een goede match zorgt voor productiviteit én duurzaam werkgeluk. Ook ben ik ervan overtuigd dat assessments iedereen een eerlijke en gelijke kans geeft op de arbeidsmarkt; zaken als ‘wie kent wie’ doen niet ter zake. Daartoe leef ik mij in, stel ik mij nieuwsgierig op, maar schuw ik de (respectvolle) confrontatie niet.

Samen met mijn vrouw Julia, onze drie zoons en hond Flora woon ik in Hilversum. Een gezellige drukke boel, die ik ook graag af en toe ontvlucht. Hardlopen, fietsen en wandelen maakt het hoofd leeg, maar bovenal haal ik plezier uit pianospelen. Nog een stuk langer dan ik werk, speel ik in een jazztrio en sinds een paar jaar kun je me vinden op Spotify (onder een alter ego, dat dan weer wel).

Telefoonnummer: +31 6 15 01 47 71
Email: dsuesan@galangroep.nl
Douwe Suesan

“Inleven, aansluiten en waarmaken.”

Wat maakt jou bijzonder?
Ik ben een assessmentpsycholoog in hart en nieren. Ik ben iemand die van buiten naar binnen denkt, die nieuwe werkmethoden omarmt, maar óók de grondbeginselen van de assessmentpsychologie bewaakt. Daarnaast ben ik ook een ondernemend type. Zo ben ik samen met twee anderen een start-up begonnen op het vlak van AI en recruitment.
Wat is jouw visie op je vakgebied?
De tijd dat assessments ‘black box’ ervaringen zijn, is voorbij, maar dat geldt wat mij betreft ook voor de passieve houding die deelnemers soms automatisch bij een assessment aannemen. Ik nodig deelnemers uit om zich actief op te stellen en eigenaarschap tonen over hun (carrière)ontwikkeling.
Welke trend zie je in jouw werkveld?
Al jaren gaan technologie en assessmentpsychologie hand in hand. Deze lijn wordt de komende jaren stevig voortgezet met behulp van kunstmatige intelligentie. Het lijkt er op dat de psycholoog als ‘meetinstrument’ verschuift naar de psycholoog die duiding en compassie biedt. Ik vind dit spannend en zie het als een verbetering – zeker niet als bedreiging voor ons vak.
Wat kenmerkt jouw stijl in het contact met een opdrachtgever en kandidaat?
Ik hou van klare taal, diepe gesprekken en een vlot proces, niet van lange rapporten, onnodig wachten en wollig taalgebruik.
Wat maakt de Galan Groep zo bijzonder?
Bij de Galan Groep is assessment geen doel op zich, maar één van de middelen om verandering te bewerkstelligen bij haar opdrachtgevers. Doordat de Galan de context van de organisaties waarvoor ze werkt zo goed kent, zijn we van extra waarde voor opdrachtgevers. De integrale en multidisciplinaire aanpak maakt vervolgens dat we organisaties écht verder kunnen helpen, hoe groot de uitdaging ook is.