Skip to content

Jan Willem Kradolfer

Partner | Interim-Management | Creatieve Management

Even voorstellen

Ik ben opgegroeid in het Brabantse Vught in een warm familienest. Tot precies mijn 18e verjaardag was ik misdienaar bij de oude monseigneur van Dijk. Hij nam mijn toenemende geloofstwijfel serieus en ik koos er vanuit de rede voor voortaan als atheïst door het leven te gaan. Dat maakte dat ik mij meer in mensen zélf ben gaan verdiepen. Ik heb me leren verbazen over de ontwikkelkracht van mensen. Mijn motivatie in het werk komt daaruit voort: ik geloof in emancipatie en ontwikkeling van mensen.

Mensen zien mij als een energieke consultant, stevige ‘inspirator’, creatieve (interim) manager en gepassioneerd trainer/coach. Ik vind het een prachtige opgave om in lastige omstandigheden een nieuw perspectief te bieden, moeilijke vraagstukken eenvoudiger te maken én vervolgens deze op te lossen, liefst samen met een team. Dat doe ik zowel in het bedrijfsleven als het openbaar bestuur, op directieniveau en in meer bestuurlijke (advies)rollen. Bij de Galan Groep ben ik ‘trekker’ van de vakgroep Leiderschap & Transitie.

Een grote organisatie leiden vind ik geweldig, en eigenlijk best te doen, maar sinds ik op vijfenveertigjarige leeftijd plots een dochter kreeg is er ook een andere, nieuwe werkelijkheid ontstaan. Dat vaderschap is een bron van verbazing, (soms) ergernis en bovenal inspiratie gebleken.

Telefoonnummer: 06 53 59 39 88
Email: jwkradolfer@galangroep.nl
Jan Willem Kradolfer

Ik geloof in emancipatie en ontwikkeling van mensen!

Heb je een specialisatie?
Nee, ik ben meer generalist in ons vak. Maar van het lokaal bestuur weet ik veel af. Zo ben ik goed in staat om in de rol van gemeentesecretaris leiding en sturing te geven aan grote gemeentelijke organisaties.
Wat maakt jou bijzonder?
Met enige ironie: soms ben ik wel jaloers op mensen die écht iets kunnen. Maar ik ben heel goed in heel veel dingen tegelijk. Ik blijf kalm en rustig, schuw de emotie niet, kan goed ‘laatjes open, laatjes dicht’ doen, heb een groot optimistisch hart, en ik hoop dat ik veel mensen met vrolijkheid en energie inspireer.
Welke trend zie je op jouw vakgebied?
Onze klanten weten steeds meer zelf. Onze bijdrage is steeds meer dat wij ‘anders kijken’. Nieuwe perspectieven, nieuw handelingsrepertoire bieden.
Door wie word jij geïnspireerd?
Nelson Mandela; zijn leiderschap, ik was in 1994 bij de eerste vrije verkiezingen in Zuid Afrika. En mijn dochter Noor; die laat mij, als zestiger, binnen in de wereld van Gen Z.
Wat hoop je nog te bereiken in je leven?
Carrièretechnisch niets. Maar als mens nog oh zo veel: meer compassie, mededogen en nederigheid. Daar is voor mij nooit genoeg van…