Skip to content

Helen Siebelhoff

Partner | Leiderschap & Transitie
Ik kom uit een echt ondernemersgezin met ouders die beide fulltime werkten. Het gesprek aan de keukentafel ging vaak over: Hoe krijg je mensen in beweging en hoe zorg je goed voor je klanten? Deze 2 onderwerpen hebben mij nooit meer losgelaten. Wat is eigenlijk talent? Waarom loop je voor de ene leidinggevende harder dan voor de andere? Waarom word je ook wel eens ziek van werk? En hoe kun je elkaar versterken? Allemaal vragen waar ik meer van wilde weten. Dus ik ben Arbeids- en Organisatiepsychologie gaan studeren. Inmiddels doe ik al 20 jaar wat me nog steeds elke dag fascineert: organisaties, teams en personen begeleiden en adviseren in het (elkaar) versterken. En nu ik sinds 2017 partner bij de Galan Groep ben, is de cirkel rond; het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Bij de Galan ben ik mede-trekker van de vakgroep Leiderschap en Transitie.

Verder ben ik moeder van 2 pubers, wonen we als gezin samen in Rotterdam, zijn we fervent aanhanger van Feyenoord, sport en reis ik graag. Ga nog steeds graag op stap of uit eten met vrienden.

Helen Siebelhoff

Verandering komt pas op gang als je die verandering van binnenuit weet te ontketenen.

Wat maakt jou bijzonder?
Ik ben verbindend, openhartig en doelgericht. Ik zie overal een kans om te helpen verbeteren.
Wat is jouw visie met betrekking tot je werk/vakgebied?
Mensen volgen geen (nieuwe) strategie, visie of kernwaarden op papier, maar volgen gedrag. En met name het gedrag van hun (informele) leider. Ontketen(d) (t) leiderschap realiseer(t) transities.
Wat kenmerkt jouw contact met een opdrachtgever?
What you see is what you get. Ik draai er niet omheen, ben kritisch waar het nodig is en doe en denk graag mee. Ik krijg vaak terug dat ik op een prettige manier snel een laagje dieper kom, waardoor de kern bovenkomt. En dat ik dat dan op een heldere manier inzichtelijk en bespreekbaar maak.
Door wie word jij geïnspireerd?
Door mensen die zich durven open te stellen om zo patronen te doorbreken. Ik zie daar elke dag voorbeelden van in de mensen waarmee ik werk. Dat is dat ontketenen van (persoonlijk) leiderschap waar ik al eerder op doelde.
Wat vind je belangrijk in het leven?
Dat we een klein beetje meer oog en oor hebben voor elkaar. Echt luisteren én daarnaar handelen is een kunst.

Helen Siebelhoff

Ja