Skip to content

Mathé Arends

Adviseur | Organisatieontwikkeling | Executive Search
Als adviseur ben ik gericht op het brede vlak van organisatieontwikkeling: Van strategievorming, via innovatie naar een meerjarenbeleid en vervolgens de vertaling naar de operatie. En van ondersteuning op macroniveau tot teambuilding en individuele coaching. Ook de samenwerking tussen organisaties, zoals fusies en defusies, hoort daarbij. Sinds 6 jaar combineer ik dat ook met werving & selectie gericht op het hogere management, dus de directie-, bestuurs- en toezichthoudersfuncties. Mijn Groningse achtergrond maakt (zoals ik dat terugkrijg) dat ik me wel eens direct kan opstellen, maar tegelijkertijd ben ik altijd open, integer en authentiek. Mijn drive als adviseur is gelegen in het ondersteunen van organisaties die op weg zijn naar nieuwe werkwijzen en verhoudingen op de werkvloer om zo de prestaties te verbeteren en het werkplezier te vergroten. Om met elkaar de juiste weg te blijven volgen, zoals ik dat thuis met mijn samengestelde gezin ook probeer. Dat gaat niet altijd even vanzelf en kost soms wat moeite.
Mathé Arends

Hoe meer je geeft, hoe meer je terugkrijgt.

Wat vind je leuk aan je werk?
Geen dag is hetzelfde. Je wordt voortdurend scherp gehouden waardoor je meerwaarde kunt bieden voor de ander. Zo ontwikkel je jezelf ook steeds verder.
Wat kenmerkt jouw stijl in het contact met een opdrachtgever?
Ik ben open, kritisch, positief bijdragend, authentiek, transparant, strategisch onderlegd en onafhankelijk.
Wat maakt jou bijzonder?
Ik heb snel inzicht in de problematiek achter de vraag en ben in staat om complexiteit te vereenvoudigen. Ik vertrouw daarbij op mijn intuïtie. Ik word serieus genomen en ik merk dat ik snel word vertrouwd.
Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?
Vertrouw op je intuïtie en toets dat.
Wat vind je belangrijk in het leven?
Collegialiteit, samenwerking en delen van successen.