Skip to content

Stacey Hulst

Adviseur GalanNXT

Ik ben afgestudeerd gezondheidswetenschapper en als GalanNXT-er werkzaam bij de vakgroep strategie, governance en inrichting. Thema’s die mij aanspreken hebben te maken met de transitie waar we nu in zitten: klimaatverandering, klimaatadaptatie, energietransitie, etc.

Ik vind de mensen om mij heen heel erg belangrijk. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik mijn vrienden of familie heb gesproken. Ook probeer ik steeds meer goed bij mezelf te blijven: wat ervaar ik en wat kan ik hiermee? Tenslotte ben ik ook een enorme doorzetter: als ik iets wil, laat ik het ook niet meer los tot het me gelukt is.

Stacey Hulst

Als je wilt, kan je alles.

Heb je een specialisatie?
Een rol als projectleider/programmasecretaris ligt mij goed. Ik weet bij mensen aan te sluiten en ze met elkaar te verbinden. Vaak hanteer ik een strakke planning en ik streef naar een hoge kwaliteit van hetgeen wat ik doe. Complexe materie maak ik snel hanteerbaar en eigen.
Waarop ben je trots?
Binnen de Galan Groep duurzaamheid op de agenda zetten! Binnen een club eigenzinnige en slimme mensen – die allemaal een eigen mening over iets hebben – het toch voor elkaar krijgen om urgentie te creëren.
Welke trend zie je in jouw werkveld?
Op dit moment is duurzaamheid een ‘hot topic’. We moeten er allemaal wat mee. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat achter veel nodige aanpassingen en ‘quick fixes’ nog een hele wereld gaat veranderen. We zetten nu in de maatschappij (en in ons werk) de eerste stappen naar een duurzamer bestaan. Maar om echt binnen de grenzen van de planeet te leven hebben we enorme systemische aanpassingen, een ander bewustzijn en nieuw gedrag nodig. Het lijkt me mooi om daar op termijn een bijdrage aan te kunnen leveren.
Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?
Ik denk zelfacceptatie. Niet dat ik daar al helemaal ben… Maar het inzicht is er dat zelfacceptatie een mooi streven is. Door soms wat milder naar jezelf te zijn, word je ook begripvoller naar anderen.
Door wie word jij geïnspireerd?
Beyoncé! Er zit zoveel kracht en doorzettingsvermogen in deze vrouw. Ik vind het bijzonder hoe zij haar vrouwelijkheid omarmt en uitstraalt. Ook hoe zij zich inzet voor (gekleurde) vrouwen vind ik bijzonder. Natuurlijk zit er een vet verdienmodel achter, maar toch speelt ze een rol in deze maatschappelijke beweging.