Skip to content

Robert Preusting

Adviseur | Risicomanagement | Compliance

Even voorstellen

Als adviseur richt ik mij op organisatievraagstukken die samenhangen met interne beheersing. Dat kunnen vraagstukken zijn die zien op het inrichten en borgen van risicomanagement en/of compliance functies, het (her)inrichten van de governance van organisaties en bijvoorbeeld ook op het coachen van medewerkers van interne toezichtfuncties. Inmiddels heb ik ruim 20 jaar ervaring in dit vakgebied. Zo werkte ik, voor de Galan Groep, als Concern Compliance Officer – Head of Compliance bij een financiële dienstverlener. In die functie kwam alles – de theorie en praktijk, het geleerde en beleefde – bij elkaar. Vanuit de behoefte mijn expertise in te zetten voor meer organisaties heb ik in 2022 de overstap gemaakt naar de Galan Groep.

Ik woon met veel plezier in het noorden van het land, samen met mijn vrouw en onze drie prachtige kinderen. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan drummen, luisteren naar muziek, lezen, koken en sporten.

Telefoonnummer: +31 6 51 32 98 31
Email: rpreusting@galangroep.nl
Robert Preusting

‘In control’ of in de media

Wat vind je leuk aan je werk?
Het adviseren over en sturing geven aan interne beheersing van organisaties is iets wat mij al jaren drijft. Wat is een passende inrichting van het beheersingssysteem én hoe maken we mensen meer risicobewust, zodat ze leiderschap tonen in het beheersen van risico’s? Betekenisvol werk dat bijdraagt aan de bedoeling van organisaties.
Welke trend zie je in jouw vakgebied?
Risicomanagement is veel meer dan alleen het inrichten van een systeem en het najagen van doelen en/ of belangen. Meer en meer is besef ontstaan dat vertrouwen, teamspirit, tegenspraak, weerbaarheid en bedrijfsbelang belangrijke pijlers van risicomanagement zijn. Gedrag en cultuur staan meer centraal vanuit het besef dat de organisatie gevormd wordt door een verzameling van mensen en organisaties een maatschappelijk belang kennen.
Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?
Door de jaren heen ben ik steeds meer gaan beseffen dat het ‘In Control’ zijn van organisaties niet iets is dat op zichzelf staat; gedrag en cultuur zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. Het gaat dan niet alleen om aandacht hebben voor gedrag en cultuur. Het gaat ook om het doorleven en het echt kunnen toepassen van waarden en essenties van interne beheersing.
Door wat word jij geïnspireerd?
Ik ben een behoorlijk muziekliefhebber en probeer met enige regelmaat mijn eigen drumstel te bespelen. De inspiratie is dus volop aanwezig; het talent slechts in beperkte mate.
Wanneer ben je na een dag blij en voldaan?
Een dag met een betekenisvol moment, zoals het mogen ontvangen van een nieuw inzicht.