Skip to content

Jelle Hüner

Associate Partner

Ik woon in Ouderkerk aan de Amstel en ben vader van 3 studerende kinderen. In 2021 ben ik bij de Galan Groep gaan werken, omdat ik graag mijn kennis over strategische informatie voorzieningsvraagstukken wilde inzetten bij de rijksoverheid. De IT en de IV opgave waar de rijksoverheid voor staat, is heel groot. Er worden steeds meer taken op het gebied van data en databeveiliging opgelegd en dit vraagt vervolgens om innovatie. Met alles wat er wordt gevraagd, is het voor organisaties bijna niet meer bij te benen. Ik help organisaties hun verandervermogen te ontwikkelen en help ze IV in te zetten om strategische doelen te realiseren. Verschillende aspecten spelen daarbij een rol: leiderschap, governance en organisatieverandering. Mijn focus ligt op IV en niet op IT (hardware, infrastructuur, technologie etc.). Bij IV gaat het over de software applicaties en de oplossingen die je verzint om strategische doelen te bereiken. Met mijn werk zit ik dus altijd met een been aan de business kant en de andere aan de IV kant.

Naast mijn werk fiets en fitness ik, omdat ik gezond wil blijven. Maar het is geen enorme passie. Wat wel een passie is, is leiderschapsfilosofie en de verdieping daarvan. Ik lees er veel over en probeer mijn kennis daarover over te dragen aan anderen.

Jelle Hüner
Heb je een specialisatie?
Mijn specialisme is strategisch IV advies en uitvoering. Ik ben op mijn best als ik mag adviseren en het ook mag uitvoeren.
Wat maakt jou bijzonder?
Vanuit de inhoud werk ik naar een resultaat. Dat doe ik met een enorme drive, maar wel met respect voor de ander en met een hoge mate van integriteit.
Wat is jouw visie met betrekking tot je vakgebied?
De huidige wereld en de daaruit volgende vraagstukken zijn zo complex dat het bijna niet meer mogelijk is dat een persoon in zijn eentje daarover een besluit neemt. Beter is het om multidisciplinair samen naar een resultaat toe te werken. Dit vindt zijn grondslag in de methodiek van agile werken. Er wordt samengewerkt op basis van gelijkwaardigheid in kennis en kunde. Het leiderschap van de organisatie is vervolgens ook gebaseerd op deze samenwerkingsprincipes. Het betekent een andere manier van werken, waarbij iedereen veel meer intrinsiek gemotiveerd is en die leidt tot een groter veranderend vermogen.
Waarop ben je trots?
Tijdens de financiële crisis in 2008 zat ik in de directie van een beursgenoteerd IT-bedrijf. Op een gegeven moment kon ik me niet meer vinden in de drijfveren. Ik ben toen een eigen organisatieadviesbureau gestart, waarbij het eigenaarschap lag bij iedereen die er werkte. Omdat ik een betere werk-privébalans wilde, ben ik er uiteindelijk uitgestapt. Maar ik hou nog steeds vast aan mijn principes en probeer ze ook daadwerkelijk in te zetten. Daar ervaar ik succes mee: dat mensen met plezier naar hun werk gaan en intrinsiek gemotiveerd zijn om bij te dragen aan een doel. Dat vind ik heel belangrijk.
Door wie word jij geïnspireerd?
Met zijn manier van denken over organisaties is Peter Senge voor mij een belangrijke man. Hij was een van de eersten die schreef over de lerende organisatie en hij heeft mij geïnspireerd om na te denken over hoe je dat dan doet. Het was voor mij de trigger om me te gaan verdiepen in de leiderschapsfilosofie, wat nu een enorme passie van mij is.