Skip to content

Iwana Mietus

Adviseur | Trekker GalanNXT

Even voorstellen

Sinds 2020 ben ik als organisatieadviseur verbonden aan de Galan Groep. Ik ben gestart bij GalanNXT, het onderdeel van de Galan voor een nieuwe generatie adviseurs. Na 2,5 jaar ben ik overgestapt naar de Galan Groep. Ik heb het erg naar mijn zin. In mijn rol als adviseur ben ik betrokken bij verandertrajecten in zowel de publieke als de private sector. Voor de Galan werkte ik als consultant in Australië voor de meest uiteenlopende klanten. Van banken tot luchtvaart en van overheid tot non-profit. Ik ben bij de Galan Groep gaan werken, omdat we vaak betrokken zijn bij onderwerpen met een maatschappelijke impact.

Ik werk op het snijvlak van strategie en operatie. In mijn rugzak zitten verschillende methodes, onder andere op het gebied van digitalisering en informatievoorziening, operating model design, Lean procesoptimalisatie, Agile en customer journey design. Het is fijn om deze tot mijn beschikking te hebben, maar uiteindelijk is elke opdracht maatwerk. Dat is ook het leuke van de Galan; in elke opdracht een aanpak creëren die echt aansluit. In mijn werk vind ik het belangrijk om samen met de klant tot pragmatische oplossingen te komen die bijdragen aan het doel van de organisatie. Wat mij typeert is dat ik conceptueel en analytisch sterk ben én daarnaast de connectie maak met de mensen om me heen. Die combinatie is best bijzonder.

Amsterdam is mijn thuis. Hier woon ik samen met mijn partner en grote rode kater. We gaan graag in ons gele Volkswagenbusje op pad. Ik hou erg van de natuur, met name de bergen en de zee. In de natuur kom ik tot rust en kamperen staat bij mij voor plezier in de simpele dingen.

Telefoonnummer: +31 (0)35 694 8000
Email: imietus@galannxt.nl
Iwana Mietus

What we know matters, but who we are matters more.

Wat vind je leuk aan je werk?
Wat ik leuk vind aan mijn werk bij de Galan Groep, is dat we vaak gevraagd worden om te helpen complexe vraagstukken op te lossen. Mijn klanten een stap verder helpen en elke keer opnieuw de puzzel leggen geeft me energie. Ook vind ik het ontzettend leuk om steeds weer een nieuwe organisatie te leren kennen.
Wat is jouw visie met betrekking tot je werk/vakgebied?
Het is de kunst om steeds te schakelen tussen verschillende perspectieven – met name strategisch, tactisch en operationeel, maar bijvoorbeeld ook tussen organisatie en mens. In organisaties raakt de verbinding daartussen nog wel eens zoek. Wij kunnen als adviseur helpen om de perspectieven weer bij elkaar te brengen, ze zijn natuurlijk allemaal nodig.
Wat kenmerkt jouw stijl in het contact met een opdrachtgever?
Wat mij typeert is de aandacht voor de mens achter de job, maar ook een stuk lol brengen. Daarnaast ben ik niet bang om zere plekken te benoemen of me kritisch op te stellen.
Door wat word jij geïnspireerd?
Empathie is een zeer inspirerend onderwerp voor mij. Ik train sinds een jaar in geweldloze communicatie, waar spreken zonder oordeel en met aandacht voor gevoelens en behoeften centraal staat. Dit is lastig, maar als het lukt is de beloning groot: verbinding met de ander én jezelf. Ook ben ik groot fan van Brené Brown – haar boeken zoals Dare to Lead en The Power of Vulnerablity heb ik echt verslonden. Mijn motto is ook van haar afkomstig.
Wat vind je het meest belangrijk in het leven?
Gesprekken met diepgang, authenticiteit, ontwikkeling, en plezier.