Skip to content

Herm van Veen

Adviseur | Trekker GalanNXT

Even voorstellen

Ik ben getrouwd met Lianne en vader van Thomas. Naast mijn rol als organisatieadviseur ben ik ook de trekker van GalanNXT. GalanNXT is het onderdeel van de Galan Groep waar we inzetten op de ontwikkeling van een nieuwe generatie adviseurs. Samenwerken en wederzijds leren vanuit verschillende disciplines en generaties staan hierbij centraal.

Mijn expertise en ervaring liggen op het snijvlak van business en ICT, data, procesontwerp en communicatie. Mijn rol binnen projecten is die van onderzoeker, projectleider en facilitator. Ook heb ik ervaring als scrummaster, product owner en business analist. Voorbeelden van wat ik doe zijn organisatie-inrichting en -ontwikkeling, maar ook specifieke IV gerelateerde vraagstukken. Mijn doel daarbij is maximaal waarde toevoegen in de maatschappij en tegelijkertijd werken aan een organisatie waarin mensen tot hun recht komen.

Telefoonnummer: 06 16 90 48 03
Email: hvanveen@galannxt.nl
Herm van Veen

It don’t mean a thing, if It ain’t got that swing.

Heb je specifieke werkvelden waarin je werkzaam bent?
Rijksoverheid. Met name uitvoeringsorganisaties. Voorbeelden hiervan zijn het CJIB, de IND, DICTU, Belastingdienst en IVO Rechtspraak.
Wat maakt jou bijzonder?
Ik heb oog voor zowel het geheel als de ‘belangrijke details’. Daardoor zie ik snel wat er nodig is en kan daar effectief op ingespeeld worden. Mijn kracht zit in het doorgronden van ‘technische systemen’; zoals de IT, data en bedrijfsvoering én het doorgronden van de ‘sociale systemen’; zoals de politieke context, groepsdynamica en stakeholders.
Wat vind je leuk aan je werk?
Puzzelen. Het onmogelijke toch voor elkaar krijgen. Als het echt ingewikkeld wordt het toch samen leren begrijpen. Teamwork. Het gevoel dat je aan het einde van een project samen het maximale eruit hebt gehaald.
Wat is jouw visie met betrekking tot je werk?
Mensen zijn bedacht om samen mooie dingen te bouwen. En daarvan te genieten.
Wat vind je het meest belangrijk in het leven?
Ik geloof dat we gemaakt zijn door een God die heel veel van ons houdt. Meer ontdekken wat dat betekent en die liefde doorgeven aan anderen, dat wil ik altijd het belangrijkste laten zijn in mijn leven.