Skip to content

Hendrik van Moorsel

Partner | Dagelijkse Leiding

Ik ben opgegroeid binnen een echt ondernemersgezin. Mijn vader kwam een keer thuis met “ik heb een bedrijf gekocht in Den Haag” en dat bleek een stomerij te zijn. Daardoor ben ik van meet af aan met geld en cijfers opgegroeid, met elke dag de kas tellen en het wekelijks vullen van loonzakjes.

Vanuit mijn interesse voor financiën en ondernemerschap ben ik op mijn 18e bij de Belastingdienst gaan werken. Dat was een combinatie van werken en studeren en zo heb ik accountancy gestudeerd. Na daar 23 jaar gewerkt te hebben en een hele divisie te hebben gereorganiseerd, ben ik in 2000 overgestapt naar EY om daar partner te worden. Sinds 2010 ben ik partner bij de Galan Groep en ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Ik werk op het vlak van strategie, governance en inrichting en dan vooral bij de Rijksoverheid, het onderwijs en de zorg.

Ik ben getrouwd en woon in Vinkeveen. Een belangrijke hobby van mij is alles in en om het water. Al sinds mijn 9e heb ik een boot. Op een gegeven moment had ik er zelfs tien (inclusief een kano en wat geërfde boten). Maar daar is er nog een van over.

Hendrik van Moorsel

Keuzes maak je altijd zelf.

Heb je een specialisatie?
Ik ondersteun organisaties in zwaar weer bij het creëren van toekomstperspectief. Waarschijnlijk door wijsheid van de jaren word ik de laatste jaren veel gevraagd voor hele moeilijke opdrachten. Zo heb ik een nagenoeg failliete organisatie op koers gebracht en gefuseerd met een andere organisatie waardoor toekomstperspectief ontstond.
Wat maakt jou bijzonder?
Ik zie altijd ontwikkelmogelijkheden in zowel mensen als de organisatie. Ik schakel makkelijk met bestuurders en kijk bij bestuurders altijd naar de context: ik redeneer vanuit inzicht en overzicht en zie dan de samenhang in alle verschillende stukjes. Verder raak ik niet gauw in paniek, blijf ik altijd rustig en durf ik makkelijk besluiten te nemen.
Wat kenmerkt jouw stijl in het contact met een opdrachtgever?
Mijn rol is die van het niet bestaande bestuurslid. In mijn werk toon ik respect voor de complexiteit waarin de opdrachtgever zich bevindt. Ik heb een enorme hekel aan adviseurs die binnenstappen en zeggen “ik weet het wel”. Als toezichthouder bij een aantal organisaties, wat ik naast mijn werk bij de Galan Groep ook doe, heb ik dat zelf regelmatig ervaren.
Waarop ben je trots?
Het meest trots ben ik op mijn kinderen. En daarnaast ben ik trots op de ontwikkeling van de GG: Het bouwen aan een mooi toekomstbestendig bedrijf met een waardevolle positie in Nederland.
Wat hoop je nog te bereiken in je leven?
Wat ik mooi vond aan mijn vader is dat hij tot zijn 80e heeft doorgewerkt. Dus tot je 80e van betekenis te blijven. Dat zou ik mooi vinden. Dat hoeft niet perse via het werk te zijn. Maar als je kan kiezen wat je doet dan werk ik het liefste tot mijn 80e door.