Skip to content

Hans Linders

Partner | Organisatieontwikkeling

Even voorstellen

Ik wilde altijd chirurg worden, maar bleek toch meer alfa dan bèta gericht te zijn. Door te kiezen voor gezondheidsrecht, heb ik alsnog de aansluiting met de zorg gevonden en meer in het algemeen de publieke sector. Mijn passie voor de zorg is terug te zien in mijn loopbaan. Na mijn studie heb ik nog een postdoctorale studie in Frankrijk afgerond. Ook ben ik werkzaam geweest bij verschillende zelfstandige bestuursorganen in de zorg. Uiteindelijk ben ik bij PwC aan de slag gegaan om een afdeling legal, gericht op de publieke sector, op te zetten en aan te sturen. Inmiddels is dat uitgegroeid tot een robuuste afdeling en is het tijd voor iets anders. Ik geloof erg in de combinatie van het juridische met het strategische. Met mijn overstap naar de Galan kan ik mijn ambitie waarmaken: ik wil graag organisaties in de (semi-) publieke sector ondersteunen met strategisch advies waarbij ik de verbinding maak naar het juridische. Waar nodig en mogelijk kan ik mijn mediation vaardigheden inzetten.

Samen met mijn vrouw en dochter woon ik in Utrecht, inmiddels al meer dan 25 jaar. Ik ben een wijnliefhebber en zit graag op de wielrenfiets. Ook hou ik erg van Russische literatuur en dan met name Dostojevski. Hij is als beste in staat om de menselijke ziel en emotie bloot te leggen. Dat vind ik heel mooi.

Telefoonnummer: +31 6 53 24 57 07
Email: hlinders@galangroep.nl
Hans Linders

Van standpunten naar belangen en naar haalbare oplossingen!

Wat maakt jou bijzonder?
Ik ben resultaatgericht, maar met oog voor de zaken die spelen. Ik hou de vaart erin, zorg dat beslissingen worden genomen, en hou ondertussen ook alle betrokken partijen aan boord. Ook ben ik oprecht geïnteresseerd in het vraagstuk van de opdrachtgever. Ik dring door tot de kern van een probleem en kom met gedragen oplossingen. Als standpunten zich verharden, kan ik ervoor zorgen dat er gedacht gaat worden in belangen en dat van daaruit gezocht gaat worden naar oplossingen.
Waarop ben je trots?
Na mijn studie heb ik in anderhalf jaar tijd een postdoctorale studie in Frankrijk succesvol afgesloten met examens. Dat was best heel pittig en heeft me geleerd om door te zetten.
Wat is je werkveld?
De interesse voor de publieke sector heeft altijd intrinsiek in mij gezeten. Het is de kurk waar de maatschappij op drijft en creëert de randvoorwaarden waarbinnen iedere burger functioneert. Ik wil daar graag een bijdrage aan leveren.
Wat is jouw visie op je vakgebied?
Als je het juridische met het strategische verbindt dan leidt dat tot haalbare doelen.
Door wie ben je geïnspireerd?
De coach die mij een tijdlang heeft begeleid, is voor mij een voorbeeld van hoe je in het leven wilt staan: onafhankelijk, vrij en blijmoedig. Helaas leeft hij niet meer, maar hij heeft er wel voor gezorgd dat ik nu ook zo in het leven sta.