Skip to content

Emile van Velsen

Interim-manager | Adviseur

Even voorstellen

Sinds 2022 ben ik als adviseur en interim-manager werkzaam bij de Galan Groep. Mijn loopbaan ben ik ooit begonnen als beleidsmedewerker. Vervolgens ging ik meer extern gericht aan het werk, zoals in allerlei commissies van de Sociaal Economische Raad in Den Haag als in Brussel en heb ik me ook beziggehouden met politieke lobby. Meer recent ben ik twee keer directeur geweest bij een hbo-instelling. Mijn focus ligt dus op het hoger onderwijs en de publieke sector. Bij de Galan Groep ben ik als interim-manager beschikbaar. Daarnaast doe ik ook opdrachten als adviseur. Omdat ik zelf directeur ben geweest, weet ik als adviseur goed hoe het is om verantwoordelijkheid te dragen. Bij conflicten zet ik me in om de onmiddellijke problemen om te buigen. Daarna achterhalen we wat de oorzaken van het conflict zijn en hoe die kunnen worden aanpakken. Want soms lijken dingen onveranderbaar, maar dat is zelden het geval. Naast mijn werk voor de Galan Groep doe ik promotieonderzoek aan de universiteit van Birmingham. Het Britse hoger onderwijs is van wereldklasse, maar ondergaat grote veranderingen. Mijn bestuurskundige onderzoek richt zich op het waartoe van hoger onderwijs en hoe dit bestuurd wordt in die nieuwe context.
Telefoonnummer: +31 6 58 92 77 47
Email: evanvelsen@galangroep.nl
Emile van Velsen

Wees eerlijk, rechtvaardig en liefdevol.

Wat maakt jou bijzonder?
Ik ben analytisch, nuchter, stevig als het moet en betrokken. Wat mijn betrokkenheid typeert is het denken vanuit publieke waarden en de essentie van een instelling.
Wat vind je leuk aan je werk?
Ik voel me betekenisvol als ik bijdraag aan de bedoeling van instellingen en hun professionals. Zo heb ik de Lerareneed voor de lerarenopleiding geïntroduceerd. Dat is een verhaal bestaande uit zeven zinnen dat door leraren, werkgevers en studenten is opgesteld over wat een goede leraar is. Dat verwoordt waar ons hart voor klopt, waartoe en hoe er wordt opleidt en de keuzes die er gemaakt moeten worden.
Welke trend zie je in jouw vakgebied?
Onderwijsinstellingen hebben te maken met veel complexe veranderingen om de nieuwe generaties te vormen voor de toekomst: krimp of juist harde groei van de instroom, arbeidsmarkttekorten, flexibilisering en digitalisering van het onderwijs, etc. Instellingen moeten dus alert zijn, gedeeld leiderschap versterken en zich blijven aanpassen aan hun omgeving. En om niet te vergeten: samenwerken in netwerken, want daarmee kun je veel meer impact maken vanuit je missie!
Waarin heb je je ontwikkeld?
Probeer de ander en jezelf beter te begrijpen voordat je handelt, juist als het heel ingewikkeld is. Samenwerken is namelijk taai en vraagt inzet. Maar als je de bedoeling voorop zet en een veilige context schept, is er veel mogelijk
Wat is jouw toekomstdroom?
Mijn voorgeslacht is van Texel en Australië. Ten diepste ben ik ook wel een beetje een eilander die houdt van zee en wind. Dus burgermeester worden van een eiland lijkt me wel wat!