Skip to content

Walter Huurdeman

Consultant Executive Search

Als associate partner bij de Galan groep ben ik betrokken bij de vakgroep Executive Search. Van oorsprong ben ik bestuurskundige én theaterregisseur: Een combinatie die me in de dagelijkse praktijk veel brengt. Het bestuurskundige heeft me geleerd de verschillende belangen en de machtsverhoudingen binnen een organisatie te herkennen, terwijl theaterregie mij geleerd heeft te zien hoe het tussen en bij mensen gaat. Dit zorgt ervoor dat ik als Executive Search consultant snel de match kan maken tussen enerzijds wat er in een organisatie speelt en nodig is en anderzijds de mensen die een bijdrage kunnen leveren aan het gewenste resultaat.

Naast mijn werk kijk ik graag naar toneel en kunst in de breedste zin. Ook vind ik het leuk om te fotograferen. En als vader van 2 kinderen sta ik graag langs de lijn om hen te zien voetballen.

Walter Huurdeman

Je kunt pas versnellen als je durft te vertragen.

Heb je specifieke werkvelden waarin je werkzaam bent?
Ik ben actief binnen de vakgroep Executive Search en heb ik een breed netwerk in de publiek sector.
Wat maakt jou bijzonder?
Ik zie snel wat er in een organisatie speelt en ook wat de kwaliteiten van mensen zijn. Dat helpt in het matchen van mensen met de opgave van een organisatie. Ik geloof dat ik een brede en verrassende blik heb; bij het selecteren van mensen zijn het niet alleen de ‘usual suspects’. Ook weet ik goed hoe je mensen op een realistische manier kunt motiveren om in een bepaalde opgave of functie te stappen.
Wat heb je gedaan waarop je trots bent?
Ik ben trots als opdrachtgevers blij zijn met de kandidaten die ik aanbreng. Met veel van mijn opdrachtgevers onderhoud ik een warme relatie. Ook ben ik trots als ik van kandidaten hoor, of ze nu wel of niet geplaatst zijn, dat ze goed zijn begeleid en daar echt iets aan hebben gehad.
Wat kenmerkt jouw stijl in het contact met een opdrachtgever of kandidaat?
Ik geloof dat ik in vriendelijkheid eerlijk ben naar mensen. Eerlijke confrontatie is belangrijk voor mensen. Richting opdrachtgevers betekent het bijvoorbeeld dat ik ook durf aan te geven als in hetgeen dat ze zoeken iets niet realistisch is. Bij kandidaten betekent het dat ik ze erop kan wijzen wat de opdracht van hen vraagt: Wil je of kan je dat?
Door wie word jij geïnspireerd?
Meerdere mensen inspireren mij. Een van die mensen is Bessel van der Kolk met zijn betoog dat we voorbij de ‘tiranny of words’ moeten komen. Hij geeft aan dat je cognitief gezien maar tot een zekere hoogte komt. Het gaat erom dat je ook je eigen lijf induikt. Dat je je bewust bent van je eigen blauwe plekken en triggers. Dit zorgt ervoor dat je de wereld open tegemoet kunt treden.
Uit dezelfde vakgroep