Skip to content

Sabijn Dullaart

Adviseur | Bedrijfsantropoloog

Zelf hou ik van complexe uitdagingen, ben ik nieuwsgierig en altijd voorradig met het vinden van mogelijkheden en openingen tot verandering en groei. Daarom vind ik het leuk om mijn klanten hierin te enthousiasmeren en te stretchen. Daarnaast heb ik een sterke drive om tot resultaten te komen en impactvolle verandering of doorbraken te bewerkstelligen. Met plezier, gevoel en oprechte betrokkenheid.

Als antropoloog is niks leuker dan ergens middenin te staan en op te nemen wat de dynamiek is, hoe de hazen lopen, waar het stroomt en waar niet en wie de scepter zwaait.

De tijd waarin we leven is heel boeiend; een tijd waarin de nood aan structurele, lange termijn vernieuwing toeneemt. Ik draag graag bij om organisaties en leidinggevenden uit te rusten voor snelle veranderingen en onvoorspelbare ontwikkelingen die gaande zijn. Mijn eigen leerproces neem ik daar continue in mee.

Met mijn tienergezin woon ik in Bilthoven. Ik hou ervan om lange boswandelingen te maken en er af en toe op uit te gaan met vriendinnen. Ook ben ik altijd in voor inspiratie door een boek, bijscholing, bijeenkomsten, een podcast of een boeiend gesprek.

Sabijn Dullaart

“Elke keer als we kiezen voor een stap in het onbekende, groeit ons uitzicht op meer mogelijkheden.”

Op welk vakgebied ben je werkzaam?
Als organisatie-antropoloog onderzoek ik gedrag, cultuur en patronen in organisaties in de context van verandering, organisatieontwikkeling en leiderschap. Ik verbind dit vervolgens met de strategische organisatie doelen.
Wat vind je leuk aan je werk?
Op inhoudelijke vraagstukken ga ik ‘aan’, daar hoef ik niets voor te doen, dat gaat vanzelf. Heerlijk! En daarnaast het omgaan met mensen, het onderzoeken en het vinden van oplossingen.
Wat heb je gedaan waarop je trots bent?
Laatst heb ik een Vice President Sales van duurzame voedingsmiddelen bedrijf geconfronteerd met wat hij als leider mist door niet mensgericht te werken. In 1 sessie heb ik hem hierin 360 graden kunnen draaien. Dit bleek life changing voor hem en zijn unit. Zijn enthousiasme en levendigheid kwamen weer helemaal los. Ik ben er trots op dat ik hem diep heb kunnen raken.
Wat kenmerkt jouw contact met een opdrachtgever?
Heel betrokken, sterk op de relatie, onderzoekend en supportive. Maar ik kan een opdrachtgever ook oprekken in doelen en ambities (stretchen) en aanspreken op verantwoordelijkheden.
Door wie wordt jij geïnspireerd?
Oei. Simon Sinek bewonder ik voor zijn waanzinnig gave om dat waar het echt om gaat te destilleren en simpel te verwoorden, waardoor iedereen over de hele wereld het begrijpt. Ricardo Semler om zijn levende voorbeeld dat autonomie en zelfsturing succesvol kan worden doorgevoerd in zelfs een fabrieksomgeving. En tenslotte bewonder ik Brené Brown voor haar moed om te staan in kwetsbaarheid.
Uit dezelfde vakgroep