Skip to content

Rozemarijn Dols

Adviseur | Managementcoaching | Leiderschapsontwikkeling

Van huis uit ben ik arbeids- en organisatiepsycholoog. Ik woon met veel plezier in hartje Amsterdam en werk meer dan 35 jaar op dit vakgebied. Een razend fascinerend vak waarbij je nooit uitgeleerd bent. Ik verzorg leiderschapstrajecten, teamcoaching, intervisie en vele vormen van persoonlijke coaching.

Ik werk veel voor de medische sector (academische ziekenhuizen), maar ook voor verschillende overheden en bedrijven en verzorg daarbij ontwikkeltrajecten. Bij presentaties en trainingen werk ik veelvuldig met fragmenten uit kwaliteitsfilms en documentaires om de dialoog met de groep aan te gaan. Daarnaast vind ik het erg interessant om mij blijvend te ontwikkelen en dat doe ik door films te kijken, vakboeken te schrijven en veel te lezen. Dat is voor mij de beste manier om mijzelf te voeden en geïnspireerd te blijven.

Rozemarijn Dols

Life is what you make it.

Kun je je quote toelichten?
Mijn persoonlijke motto is “Life is what you make it” en neem daar de volle verantwoordelijkheid voor.
Waarop ben je trots?
Mijn eerste boek ‘Professionele loopbaancoaching’ doet het goed op opleidingen en daar ben ik trots op.
Wat kenmerkt jouw contact met een opdrachtgever?
Mijn omgang met opdrachtgevers en deelnemers van trainingen kenmerkt zich door het creëren van een ontspannen sfeer waarbij managers of HR-adviseurs zich uitgenodigd voelen om zaken open te bespreken en samen te analyseren waar het omdraait. In het algemeen weet ik mensen op hun gemak te stellen door zaken niet onnodig zwaar te maken maar wel te streven naar een zekere mate van diepgang.
Wat maakt de Galan Groep zo bijzonder?
De Galan Groep beschouw ik als een degelijk, integer en modern adviesbureau, zonder opsmuk en onnodige kretologie. Oftewel een bureau dat bescheidenheid koppelt aan een gezond zelfbewustzijn en dat spreekt mij erg aan.
Door wie word jij geïnspireerd?
Mijn belangrijkste rolmodellen zijn toevallig twee Belgische psychiaters, Paul Verhaeghe en Dirk de Wachter. Maar ook psychiaters zoals Irvin Yalom en Gabor Maté schrijven boeiend. Allen zijn bevlogen vaklieden die op een mooie en toegankelijke manier schrijven over persoonlijke dilemma’s en menselijke eigenaardigheden. Misschien toch ergens het verkeerde vak gekozen?
Uit dezelfde vakgroep