Skip to content

Rachel Geurts

Adviseur GalanNXT

Ik word gedreven door leergierigheid en een brede interesse. Als organisatieadviseur bij Galan NXT ben ik werkzaam in verschillende rollen en sectoren. Door mijn studie en werkervaring bekijk ik vraagstukken vanuit verschillende perspectieven. Ik heb International Business en organisatieantropologie gestudeerd en heb hierdoor bij een opdracht altijd oog voor zowel de harde als de zachte kant. Van nature heb ik een kritische en analytische kijk op zaken en ben altijd op zoek naar de vraag achter de vraag.

Ik woon in Amsterdam en hou van de reuring van de stad, maar in mijn vrije tijd en tijdens mijn vakanties ga ik vaak de natuur in. Daarnaast ben ik graag in beweging. Figuurlijk, omdat ik het belangrijk vind om mezelf te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te leren en ook letterlijk, want ik doe aan crossfit, hockey, hardlopen en fietsen.

Rachel Geurts

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.” – Einstein

Heb je specifieke werkvelden waarin je werkzaam bent?
Niet echt. Bij GalanNXT krijg ik de kans om mij breed te ontwikkelen. Ik heb opdrachten gedaan in verschillende werkvelden, van de zorg tot aan onderwijs, en van commerciële organisatie tot overheids- en uitvoeringsinstanties.
Wat maakt jou bijzonder?
Mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid in combinatie met een kritische en analytische blik.
Wat heb je gedaan waarop je trots bent?
Ik heb tijdens mijn studietijd meerdere perioden in het buitenland gewoond, namelijk in de VS, Zuid-Korea en Madrid. In korte tijd zo’n andere omgeving je thuis maken, is uitdagend, maar ook ontzettend waardevol voor je (persoonlijke) ontwikkeling. Je ontwikkelt in korte tijd een hoge mate van zelfstandigheid en (cultureel) bewustzijn. Je leert namelijk niet alleen veel over andere culturen, maar vooral ook over de cultuur waar je zelf uit komt. Wat jij als ‘normaal’ beschouwt, bijvoorbeeld bepaalde normen, waarden en overtuigingen, hoeft voor een ander helemaal niet normaal te zijn. Deze dingen ga je pas herkennen als ze niet meer vanzelfsprekend zijn. Dit is een inzicht wat nog dagelijks terugkomt in mijn werk als adviseur, omdat wij voor opdrachten bij veel verschillende organisaties komen die allemaal zo hun eigen cultuur hebben.
Door wie word je geïnspireerd?
De schrijvers Yuval Harari en Joris Luydendijk. De manier waarop zij de samenleving en verschillende culturen analyseren vind ik super interessant. Hun boeken hebben mij heel veel inzichten gegeven over waarom mensen doen wat ze doen en hoe dat de maatschappij heeft gevormd.
Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?
Dat er niet één waarheid bestaat. Mensen kunnen vanuit andere perspectieven naar hetzelfde kijken. Vanuit deze blik probeer ik mensen en dingen te begrijpen en niet te denken in ‘goed’ of ‘fout’.
Uit dezelfde vakgroep