Skip to content

Petra Bothof

Adviseur GalanNXT

Ik beweeg me op een natuurlijke manier binnen een organisatie. Daardoor ben ik een goede gesprekpartner voor verschillende lagen in de organisatie. Wat mij kenmerkt, is de combinatie van analytische vaardigheden en sociale betrokkenheid. Daarnaast ben ik resultaatgericht, stressbestendig en heb ik een sterke drang om onderwerpen begrijpelijk en toegankelijk te maken voor alle betrokkenen. Met een achtergrond in zowel rechten als bestuurskunde ben ik gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken binnen overheidsorganisaties.

Samen met mijn vriend en kat woon ik in Rotterdam. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten aan het sporten en omring ik me graag met vrienden en familie.

Petra Bothof

“Transformeer vandaag, inspireer morgen.”

Wat heb je gedaan waarop je trots bent?
Als projectleider bij het project ‘Developer.overheid.nl’ heb ik samen met een team een waardevol informatiepunt voor developers gecreëerd. Dit heeft niet alleen bijgedragen aan een betere toegankelijkheid van informatie, maar ook aan de implementatie van ‘Data bij de Bron’. De zichtbare impact die het project had, maakt dat ik hier erg trots op ben.
Wat is jouw visie op je vakgebied?
Effectieve informatie- en verandermanagement zijn cruciaal voor de toekomstbestendigheid van overheidsorganisaties. Door middel van transparantie, samenwerking en innovatieve technologieën kunnen we overheidsdiensten efficiënter en toegankelijker maken voor burgers en bedrijven.
Wat kenmerkt jouw stijl in het contact met een opdrachtgever?
Ik hecht veel waarde aan het begrijpen van de behoeften en verwachtingen van mijn opdrachtgevers en werk samen met hen aan op maat gemaakte oplossingen die duurzame resultaten opleveren.
Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?
Iedereen heeft zijn eigen verhaal. In plaats van meteen te oordelen, is het goed om eerst te onderzoeken waarom iemand is zoals die is. Hierdoor ontstaat meer begrip voor de ander en oordeel je minder snel.
Wat vind je belangrijk in het leven?
Jezelf omringen met vrienden en familie en met mensen die je uitdagen en verder brengen.
Uit dezelfde vakgroep