Skip to content

Odette van Son

Adviseur | Strategie | Teamcoach

Ik ben geboren in Brabant. Die bourgondische levensstijl zit in mijn bloed. Tijdens een mooie maaltijd en met een goed glas wijn geniet ik van het goede gesprek met vrienden of juist nieuwe ontmoetingen. Ik houd van muziek, reizen en fotografie; het laat me bewust verwonderen. Ook ben ik graag in de natuur, het liefst op de fiets. Daarom ben ik ook gelukkig met mijn verhuizing in 2022 naar Bergen (NH) waar de duinen, zee, bossen en polders nu mijn ‘achtertuin’ vormen en waar ik samenwoon met mijn partner.

Na mijn studie Bedrijfskunde heb ik ruim 16 jaar verschillende senior managementfuncties bekleed binnen de financiële sector. De rode draad in mijn carrière was: nieuwe proposities lanceren, verandertrajecten begeleiden en mensen doen bewegen. Omdat ik nieuwsgierig ben naar wat mensen drijft, ben ik me steeds meer gaan specialiseren in de menskant van verandering. Met het ondernemerschap in mijn bloed en de passie voor het vak changemanagement heb ik in 2014 de stap gezet naar zelfstandig ondernemerschap.

Wat ik nu elke dag met veel plezier doe, is organisaties, teams en managers begeleiden bij het realiseren van succesvolle veranderingen. Altijd met het resultaat voor ogen en met aandacht voor wat mensen beweegt, of juist weerhoudt.

Odette van Son

Wat beweegt jou?

Kun je je quote toelichten?
Wanneer jij in staat bent in beweging te komen, inspireert dat anderen om dat ook te doen. Als een vliegwiel. Ik wil die energie en potentie ontluiken, zodat ook na mijn begeleiding een team of organisatie in beweging blijft. In mijn ogen is persoonlijk leiderschap namelijk een belangrijke sleutel voor een succesvolle verandering.
Op welke specifieke werkvelden ben je werkzaam?
Ik werk in uiteenlopende branches van financiële, zakelijke dienstverlening tot het publieke domein. Ik de loop van de jaren ben ik me steeds meer gaan toeleggen op vraagstukken rond strategie-, cultuur-, leiderschap- en teamontwikkeling.
Wat maakt jou bijzonder?
Door mijn achtergrond weet ik wat het is om leiding te geven aan teams in turbulente tijden (tijdens de financiële crisis werkend bij ABN Amro); wat dit van de manager vraagt, én wat dit met medewerkers doet. Tijdens een opdracht creëer ik een open, vertrouwde omgeving waarin ruimte ontstaat voor creativiteit, samenwerking en het eerlijke gesprek. Ik ben gericht op het einddoel en pragmatisch met kansen en barrières onderweg. Met mijn energie weet ik precies waar nodig te vertragen of te versnellen. Ik doorzie snel wat er speelt en maakt het onbesprokene bespreekbaar.
Wat kenmerkt jouw stijl in het contact met een opdrachtgever?
Opdrachtgevers beschrijven mij als energiek, doortastend en verbindend.
Wat maakt de Galan Groep zo bijzonder?
De Galan Groep voelt voor mij als een groep van gepassioneerde vakbroeders, die met plezier en energie elke dag opnieuw bij onze klanten het verschil willen maken.
Uit dezelfde vakgroep