Skip to content

Michiel Kleiss

Interim-Manager

Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer. Net iets beter in wiskunde dan in taal. Van huis uit ben ik bedrijfskundige, maar heb ook een studie medicijnen afgerond. Tijdens mijn studies verdiende ik mijn geld als DJ in het nachtleven. Later deed ik dat als ondernemer. Ik heb ondernemingen geleid en opgericht en projecten ontwikkeld.

Samen met mijn vrouw woon ik in de binnenstad van Amsterdam. Ik sport veel. Mijn hobby’s zijn muziek en wijn.

Michiel Kleiss

Iedere fiets is een racefiets.

Wat is het vakgebied waarop je werkzaam bent?
De culturele sector en de gezondheidszorg. Mijn specialisme is de culturele sector gecombineerd met horeca.
Wat maakt jou bijzonder?
Mijn vertrekpunt is altijd de inhoud: ‘Hoe zit het nu precies?’ Als ondernemer ben ik doelgericht, efficiënt en snel. Tegelijkertijd ben ik ook gefocust op het proces en de mensen. Eerder geschikt als (interim) directeur dan als politicus. Ik communiceer helder, ben gezellig, faciliteer en zet mensen in hun kracht. Ik ben heel geschikt om een organisatie met veel eigenwijze professionals in het gareel te krijgen.
Wat heb je gedaan waarop je trots bent?
Directeur bij club RoXY. Niet zozeer mijn verdienste, hoewel ik het wel goed gedaan heb. Het was eigenlijk mazzel dat dat op mijn pad kwam. Ik was op het juiste moment op de juiste plek toen er gezocht werd naar ‘iemand die kan rekenen, alles weet van het nachtleven, niet drinkt en geen drugs gebruikt’. Ik ben er trots op dat ik het heb mogen meemaken.
Wat maakt de Galan Groep zo bijzonder?
De Galan groep ziet de waarde van je specifieke competenties/capaciteiten en zet ‘je in je kracht’
Door wie word jij geïnspireerd?
Quincy Jones. Voor wie hem niet kent: de beroemdste muziekproducer allertijden. Hij weet als geen ander kwaliteit aan commercie te verbinden.
Uit dezelfde vakgroep