Skip to content

Marit Ridder

Recruiter

Even voorstellen

Na een reis van 6 maanden door Zuidoost-Azië met mijn man en 2 jonge kinderen, ben ik in september 2023 als recruiter aan de slag gegaan bij de Galan Groep. Ik ondersteun de vakgroep Executive Search bij het vinden van interessante kandidaten voor mooie topfuncties bij opdrachtgevers. Voordat ik op reis ging, werkte ik als interim recruiter bij verschillende organisaties: organisaties in de zorg en het onderwijs, maar ook een organisatie als de GGD tijdens Covid-19. Juist al die verschillende opdrachtgevers maakte het werk voor mij leuk. Tijdens mijn reis door Zuidoost-Azië heb ik aan zelfreflectie gedaan en op een rijtje gezet wat ik belangrijk vind. Werken als recruiter bleef bovenaan het lijstje. Wel wilde ik graag de stap maken naar executive search. Daarnaast vind ik een goede werk-privé balans heel belangrijk. Dat alles heb ik gevonden in de functie bij de Galan Groep.
Telefoonnummer: +31 (0)35 694 8000
Email: mridder@galangroep.nl
Marit Ridder

“Knowledge is a treasure, but practice is the key to it.” Lao Tzu

Wat maakt jou bijzonder?
Bijzonder is wel heel groots, maar wat mij typeert is dat ik nieuwsgierig ben. Als recruiter heb je dat ook echt nodig. Je moet nieuwsgierig zijn naar de organisatie, de functie en de kandidaat. Als je niet nieuwsgierig bent, kun je nooit de goede match maken. Daarnaast komt ook mijn creativiteit van pas bij het vinden van de juiste kandidaten.
Waarop ben je trots?
Een van de dingen waarop ik trots ben is de reis van 6 maanden die ik met mijn gezin met 2 jonge kinderen heb gemaakt. De drempel om het te gaan doen, was hoog, maar stap voor stap hebben we het gerealiseerd. Uiteindelijk boek je een ticket en dan ga je. Uiteindelijk hebben we hele mooie dingen gezien en leuke mensen ontmoet. Een bijzondere herinnering.
Waarin heb je je ontwikkeld?
Ik heb geleerd om beter de balans tussen werk en privé te bewaken. Ik ben erg servicegericht in mijn werk en dat kan dan zorgen voor druk. Wat betreft mijn werk heb ik geleerd om met verschillende stijlen op verschillende niveaus te communiceren en dan ook snel te schakelen.
Wat maakt de Galan Groep zo bijzonder?
Het voelt als een warm bad. Wat ik heel fijn vind, is dat alles bespreekbaar is en niet in beton gegoten. Ook is er voldoende zelfkennis aanwezig: hier zijn we goed in en daar willen we ons nog in ontwikkelen.
Waar droom je van?
Ik ben heel benieuwd naar Afrika en Zuid-Amerika, maar Scandinavië en met de camper door Europa trekken lijkt me ook heel leuk. Of ergens onder de zon een eigen camping of B&B opzetten. Er is nog zoveel te dromen.