Skip to content

Lotte van den Heuvel

Adviseur GalanNXT

Even voorstellen

Als GalanNXT-er ben ik werkzaam binnen de vakgroep strategie, governance en inrichting. Tijdens mijn master Organisaties, Verandering en Management stond de vraag of verandering te sturen is, centraal. Een eenduidig antwoord kwam er niet, wel veel handvatten om, om te gaan met alles dat gepaard gaat met verandering, van innovatie tot weerstand. Inzichten die goed van pas kwamen tijdens mijn werk als bestuurssecretaris in de culturele sector ten tijde van de coronacrisis en alles op lossen schroeven stond. Door deze ervaring heb ik geleerd om visie en strategie te vertalen naar besluitvorming en concrete acties. Ik werk graag als spin in het web en het geeft me energie om meerdere lagen van een organisatie met elkaar te verbinden door inzicht te creëren in de verschillende perspectieven en wederzijds begrip te stimuleren.

In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn vrienden en familie. Ik heb een Cinevillepas en ga regelmatig naar het theater. Verder sport ik graag, het liefst buiten. Tijdens het tennissen en hardlopen, maak ik mijn hoofd leeg en kan ik zaken goed relativeren. Ik ben daarna altijd vrolijk, tenzij ik heb verloren, want ik kan niet goed tegen mijn verlies, haha.

Email: lvandenheuvel@galannxt.nl
Lotte van den Heuvel

Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.

Wat maakt jou bijzonder?
Het glas is bij mij halfvol. Ik ben positief ingesteld, ondernemend en oprecht geïnteresseerd. Deze mindset werkt aanstekelijk en legt een goede basis voor een fijne werksfeer. Mijn doel is om samen te denken in kansen en mogelijkheden: op naar positieve impact!
Welke trend zie je in jouw vakgebied?
Steeds meer organisaties gaan terecht aan de slag met het thema ‘diversiteit en inclusie’. Ik hoop dat dit niet wordt gezien als een tijdelijke trend, maar juist als een blijvende ontwikkeling die invloed heeft op alles wat we doen. Het vraagt om het voeren van ongemakkelijke gesprekken, de wil om je gedrag aan te passen en openstaan om (van elkaar) te leren. Ik draag graag bij om die uitdaging gezamenlijk aan te gaan.
Wat maakt de Galan Groep zo bijzonder?
Alle adviseurs bij de Galan Groep zijn ambitieus, kritisch en leergierig. Ieder heeft een eigen expertise en perspectief, waardoor we elkaar constant uitdagen om verder te groeien en te innoveren. Tegelijkertijd is GalanNXT voor mij een veilige omgeving binnen de Galan Groep voor support en ontwikkeling.
Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?
De meerwaarde van samenwerken in een divers team. Het is heel comfortabel om samen te werken met mensen die op elkaar lijken, maar het is veel interessanter om samen te werken met mensen die van elkaar verschillen. Je houdt elkaar een spiegel voor, daagt elkaar uit om een vraagstuk vanuit een ander perspectief te bekijken en verrijkt op die manier je blik. Als het dan lukt om gezamenlijk aan hetzelfde doel te werken, geeft dat veel meer voldoening én een beter resultaat.
Wat hoop je nog te bereiken?
Ik wil graag steeds beter worden in mijn werk, projecten doen waarmee ik bijdraag aan een betere wereld, blijven innoveren en nooit zeggen: ‘zo doen wij het hier altijd’. Maar bovenal probeer ik juist met de dag te leven en niet te veel bezig te zijn met wat de toekomst brengt.
Uit dezelfde vakgroep