Skip to content

Kees Tuin

Associate Partner

Als geboren en getogen Groninger ben ik een echte noorderling. Voor mij is dat: Je moet doen wat je hebt beloofd en zoveel mogelijk transparant zijn (uiteraard met respect voor de context). Daarnaast ben ik nuchter, pragmatisch en hands-on. Eigenschappen die ook waardevol bleken te zijn op de Zuidas, waar ik o.a. gedurende 12 jaar voor Deloitte Consulting werkte. Sinds 2022 ben ik als associate partner aangesloten bij de Galan Groep.

Ik heb een achtergrond in finance, maar wat ik nog liever en steeds meer doe, is het ontwikkelen van businesscases: het van ideeën haalbare plannen maken. Natuurlijk maakt finance daar ook onderdeel van uit, maar ik kijk vanuit een veel breder perspectief. Ik houd me bezig met vraagstukken als: hoe ga je van strategie naar strategie executie, hoe breng je informatiestromen bij elkaar en wat zegt de data die daaruit voorkomt. Vaak werk ik op het snijvlak van bedrijfsleven en de (semi-) overheid. Ik snap de belangen van de overheid en ook wat er daar speelt, maar spreek tegelijkertijd de taal van de ondernemer.

Nog steeds woon ik met veel plezier in het noorden. Naast mijn werk golf en fiets ik erg graag (zowel op de mountainbike als op de racefiets). Ik reis graag met mijn gezin en ook met vrienden, maar heb een grote liefde voor Ameland. Ik kom daar bijna elk jaar.

Kees Tuin

“Doe wat je energie geeft.”

Heb je specifieke werkvelden waarin je werkzaam bent?
De CFO agenda is mijn werkveld. Ik ben gespecialiseerd in inrichtingsvraagstukken binnen het financiële domein en programmamanagement in brede zin.
Wat maakt jou bijzonder?
Voor mij is zingeving belangrijk. Wat je doet, moet zin hebben: bijdragen aan doelstellingen en waarde creëren. Ik ben daarbij resultaatgericht en rederneer vanuit de inhoud. Daarnaast spreek ik zowel de taal van de (semi-) overheid als het bedrijfsleven. Ik kan daardoor deze werelden goed bij elkaar brengen.
Wat vind je leuk aan je werk?
Ik houd ervan als ik met mijn werk impact kan maken en daarmee de organisatie een stap verder kan brengen.
Wat is jouw visie op je vakgebied?
Finance wordt nog vaak gezien als een noodzakelijk kwaad, terwijl Finance als businesspartner juist cruciale ondersteuning biedt aan de business in termen van efficiency en effectiviteit en daarnaast bijdraagt aan het behalen van de strategische doelen van de organisatie.
Wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd?
Dat ontspanning de motor is voor het bereiken van doelen. Door met regelmaat de rust en reflectie te zoeken, blijf je constructief denken en handelen.
Uit dezelfde vakgroep