Skip to content

Iwan Bean

Partner | Executive Search en Interim-Management

Ontwikkelen stopt nooit, niet als mens en ook niet als organisatie. Het besef dat de wereld continu in beweging is en verandert, heeft mij als mens enorm gevormd en mijn nieuwsgierigheid en relativeringsvermogen vergroot. Nieuwsgierig zijn naar anderen en organisaties en deze verder willen en kunnen helpen in hun doelen en opgaven geeft mij ontzettend veel voldoening. Deze nieuwsgierigheid heeft er ook toe geleid dat ik mij in verschillende rollen thuis voel in zowel de publieke- als private sector. De laatste jaren in verschillende directiefuncties waarbij ik mij vooral richtte op complexe leiderschapsopgaven en de implementatie daarvan. Op het domein van toezicht, beleid én uitvoering.

Maatschappelijke trends en ontwikkelingen lijken steeds sneller te gaan en daar zullen organisaties zich ook steeds meer toe moeten verhouden. Of het nu gaat om cyberweerbaarheid, effecten van geopolitieke ontwikkelingen op de maatschappij of de krapte op de arbeidsmarkt. Dit vraagt ook om toenemende aandacht voor sociale- en psychologische veiligheid en inclusie in organisaties omdat de leven en werken steeds meer met elkaar verbonden raken. Een zorgvuldige beoordeling en vertaling van deze ontwikkelingen door het leiderschap in organisatie is nodig; van strategie naar uitvoering. Deze opgaven inspireren mij.

Ik ben getrouwd en heb twee prachtige dochters. Wij vormen een hecht gezin en dat is misschien ook wel mijn grootste hobby. Samen optrekken, ervaringen delen en vooral; lol maken. Iwan start per 1 augustus bij de Galan als partner Leiderschapsontwikkeling met een focus op executive search en interim management.

Iwan Bean
Op welk vakgebied ben je werkzaam?
Ik ben werkzaam op het vakgebied Executive Search en Interim Management. De juiste leider op de juiste plek – vast of interim – is waar ik warm voor loop.
Heb je een specialisatie?
Ja, leiderschapsontwikkeling in de breedst mogelijke zin. Daarbij richt ik mij vooral op wat leiders in specifieke organisaties nodig hebben om de organisatie toekomstbestendig te houden. Op dit moment wordt steeds meer van leiders verwacht; naast meer algemene kennis in de boardroom ook kennis van bijvoorbeeld cyberweerbaarheid, (politieke-) sensitiviteit voor maatschappelijke ontwikkelingen en het kunnen omgaan met veranderende waarden- en normenkaders. Dit betekent onder meer dat zij, in- en extern, zichtbaarder moeten zijn op het leveren van een actieve bijdrage aan een sociaal- psychologisch veilige werkomgeving waarbij inclusie vanzelfsprekend is. Ik ben ook verbonden aan Nyenrode en het Nederlands Instituut voor Publiek Leiderschap.
Wat maakt jou bijzonder?
Wat mij bijzonder maakt is dat ik altijd probeer te verbinden, kijken wat wél kan en daarbij ruimte geef voor tegen denken. Ik vind een goede sfeer daarbij belangrijk en helpend want het biedt ook ruimte voor oplossingen die in de eerste instantie niet zo voor de hand liggen. Ik ben een echte doorzetter die voor het resultaat gaat zonder daarbij de menskant uit het oog te verliezen. Ook heb ik een warm hart voor kwetsbare personen in de maatschappij. Ik probeer, waar ik ook kan, hen een hart onder de riem te steken of een ander geluid te laten horen.
Waarop ben je trots?
Ik ben trots op het feit dat ik mijn eerste managementboek heb geschreven maar vooral trots op het geduld dat mijn gezin gedurende die reis met mij heeft gehad.
Wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd?
Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat je altijd moet kunnen relativeren, dat je het hele leven leert en dat samenwerken altijd loont. Als je de mogelijkheid hebt om anderen te inspireren en motiveren; laat deze mogelijkheid dan niet voorbijgaan. Dat maakt een mooiere wereld.
Uit dezelfde vakgroep