Skip to content

Hilde van Pelt

Adviseur GalanNXT

Nóg beter laten (samen)werken; daar krijg ik energie van. Als adviseur bij GalanNXT ben ik werkzaam bij de vakgroep strategie, governance en inrichting. Mijn achtergrond als fysiotherapeut en ervaring in het wetenschappelijk onderzoek maken dat ik door zowel een betrokken, menselijke bril als een analytische, onderzoekende bril naar een vraagstuk kijk. Die manier van werken zet ik in bij projecten in onder andere de zorg en het onderwijs.

De variatie aan werkzaamheden en werkplekken waar je werkt, vind ik heel leuk. Hier mag ik constant meepuzzelen aan de betere wereld van morgen, waarbij ik zelf ook met ieder project weer wat nieuwe kennis opdoe.

Hilde van Pelt

An investment in knowledge pays the best interest.

Wat is jouw visie met betrekking tot je werk/vakgebied?
De wereld verandert snel en we worden met z’n allen steeds slimmer. Nu is het nog zaak om al die kennis met elkaar te combineren en volop in te zetten op het zorgvuldig implementeren van nieuwe ideeën. Daarbij is het constant zaak om de baten en belemmeringen met elkaar af te wegen; niet iedere vernieuwing is ook daadwerkelijk een verbetering.
Waarop ben je trots?
Recentelijk heb ik op eigen houtje in het tuinhuis een tussenwand gemaakt en deze daarna gestuukt. Dat staat meteen symbool voor hoe ik werk: een plan maken, mezelf goed informeren, een weloverwogen risico nemen en doorzetten, met een mooi resultaat als gevolg!
Wat maakt de Galan Groep zo bijzonder?
Vanaf dag één voel je dat dit een organisatie is zonder poespas of hiërarchie. Iedereen is betrokken en staat klaar om het beste in elkaar naar boven te halen én om waar nodig een collega te ondersteunen om de best mogelijke kwaliteit te leveren aan de klant. Die gezamenlijke motivatie geeft energie en inspireert.
Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?
Dat het goed is om regelmatig een stapje terug te doen en bewust te evalueren of datgene wat je doet nog past bij het doel dat je vooraf had opgesteld. Niet alleen wat je doet, maar ook hoe je iets doet en hoe het proces aanvoelt is daarin belangrijk. Dat geldt niet alleen voor mijn werk, maar ook voor mijn persoonlijke leven.
Wat vind je belangrijk in het leven?
Ik leef onder het motto ‘besteed je tijd niet aan het ontsnappen van het leven dat je hebt, maar aan het bouwen van het leven dat je wilt’. Tijd is het kostbaarste wat je hebt, ik vind het belangrijk om die bewust in te delen. Dat kan natuurlijk óók betekenen dat ik heel bewust even ontspannen op de bank plof!
Uit dezelfde vakgroep