Skip to content

Gérald Rensink

Adviseur | Interim Manager

Even voorstellen

Van sportjournalist tot zelfstandig ondernemer op het gebied van corporate communicatie en bestuursstrategie. Dat is de kern die mijn loopbaan weergeeft.

Ik adviseer graag mensen en organisaties hoe zij met hun idee en verhaal impact kunnen maken op de samenleving. Hoe ze mensen kunnen raken, zodat de wereld weer een beetje mooier wordt. Het liefst doe ik dat als leidinggevende waarbij ik beleid, corporate communicatie, public affairs en bestuursadvisering goed met elkaar verbind. Met oog voor het complexe krachtenveld en de omgeving.

Privé ben ik in Wageningen opgegroeid en na wat omzwervingen in Den Haag terecht gekomen. Daar woon ik ruim 20 jaar met Petra in de altijd levendige Haagse Binnenstad. In mijn vrije tijd hou ik van gezellige en goede gesprekken in goede restaurants of eetcafés of met een biertje in de kroeg. Ik ga regelmatig naar het theater en bezoek diverse sportwedstrijden in binnen- en buitenland. Daarnaast zit ik in het bestuur van de Prijs van het Vrije Woord.

Telefoonnummer: +31 (0)35 694 8000
Gérald Rensink

Liever hevige pijn, dan langdurige jeuk!

Heb je specifieke werkvelden waarin je werkzaam bent?
Als leidinggevende of als adviseur werk ik veelal binnen de (semi-) overheid. Meestal hou ik mij bezig met het integraal benaderen van bestuurlijke- en communicatievraagstukken in de meest brede zin van het woord.
Heb je een specialisatie?
Graag werk ik aan veranderopgaven en de (door)ontwikkeling van inhoud en mensen op het gebied van communicatie en bestuursadvisering.
Wat maakt jou bijzonder?
Ik geloof in de kracht van de samenleving, in mensen en in gelijkwaardigheid. Als mensgerichte leidinggevende wil ik afdelingen en/of organisaties naar een hoger plan brengen. Ik ben enthousiast, zeer betrokken en resultaatgericht, gericht op samenwerken en combibeer dat met veel gevoel voor politieke-bestuurlijke-ambtelijke verhoudingen. Ook heb ik een goed netwerk in de politieke wereld, in de media en binnen de overheid.
Wat kenmerkt jouw stijl in het contact met een opdrachtgever?
Ik luister onbevangen en onbevooroordeeld naar mijn opdrachtgever en vraag door. Daardoor maak ik aannames scherper en explicieter, zodat de échte vraag op tafel komt. Ik doe dat op een mensgerichte manier.
Wat maakt de Galan Groep zo bijzonder?
De Galan Groep is voor mij een organisatie zonder opsmuk, werkt op een mensgerichte manier samen en biedt oplossingen op maat.
Uit dezelfde vakgroep