Skip to content

Frits Gronsveld

Associate Partner

Na een lange carrière binnen de overheid en als bestuurder in de publieke sector, besloot ik weer terug te keren naar een oude liefde: het adviseurschap. In het verleden heb ik als partner bij een organisatieadviesbureau, met veel plezier organisaties mogen helpen bij het realiseren van verandering. Vaak waren dat organisatieveranderingen met een ICT of digitaliseringscomponent. Dat vind ik nog steeds leuk, maar de laatste jaren heb ik me vooral toegelegd op de kwalitatieve en kwantitatieve aansluiting tussen de onderwijs en de arbeidsmarkt. Daar spelen thema’s zoals flexibilisering van het onderwijs, leven lang ontwikkelen en programma’s voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een belangrijke rol. In mijn nieuwe rol bij de Galan Groep vind ik het vooral leuk dat ik na mijn bestuurlijke rol – waarbij je toch heel veel ballen in de lucht moet houden – me veel meer kan focussen op strategisch advies en programma management.

Ik ben getrouwd en woon in Schiedam, of zoals burgermeester Aboutaleb het zou zeggen: Rotterdam West. Verder heb ik 2 zoons die al het huis uit zijn en een hond. Ik hou erg van sporten. Elke ochtend tussen zes en zeven loop ik samen met mijn hond 45 minuten hard. Weer of geen weer.

Frits Gronsveld

Laten we ontgroeven!

Heb je een specifieke werkveld waarin je werkzaam bent?
Ik heb mijn sporen vooral verdiend als bestuurder in de onderwijssector. Binnen die sector ben ik een beetje een alleseter. Ik help organisaties graag met het realiseren van veranderingen. Dat kan zijn bij een fusie, een organisatieverandering of het implementeren van een nieuw IT platform.
Wat maakt jou bijzonder?
Dat is eigenlijk iets dat anderen mogen zeggen… Ik heb wel heel veel ervaring bij verschillende ministeries, in het beroepsonderwijs en als adviseur. Ik denk dat vooral al die ervaring mij bijzonder maakt. Ook omdat ik daarin heb geleerd wat je kan doen én moet laten om veranderingen tot een succes te maken.
Wat kenmerkt jouw contact met een opdrachtgever?
Ik sta voor een no nonsens aanpak en ben pragmatisch. Ik denk in oplossingen en ben daarin creatief. Zo hadden we bij de STC Group, een opleidingsorganisatie voor scheepvaart, logistiek, haven en procesindustrie, 2 oude opleidingsschepen die moesten worden vervangen. We hebben toen veel ruimte gegeven aan innovatie. Dat gaf tegelijkertijd andere organisaties via sponsoring de mogelijkheid hun nieuwe technologieën in het schip te introduceren.
Wat maakt de Galan Groep zo bijzonder?
De manier waarop de Galan Groep met opdrachten omgaat, spreekt mij erg aan. Bij het aannemen van opdrachten vindt de Galan het vooral belangrijk dat ze in staat zijn waarde toe te voegen, zodat ze echt het verschil kunnen maken.
Door wie word jij geïnspireerd?
Ik ben altijd heel erg geïnspireerd door teamontwikkeling in de topsport. Sommige coaches lukt het om ondanks alle verschillende karakters en verschillende achtergronden een succesvol team te vormen. Zelf heb ik op het hoogste niveau van amateurvoetbal gevoetbald en ik heb coaches ervaren die dat heel goed konden (of niet). Ik heb daar zelf veel van geleerd.
Uit dezelfde vakgroep