Skip to content

Erwin van Baarle

Adviseur | Assessment Consultant

Even voorstellen

Toen ik als ROAG (reserve officier academisch gevormd) het land diende als vaandrig op het Selectiecentrum der Koninklijke Landmacht had ik geen idee van wat het mij moest worden in de maatschappij. Amsterdam leek mij een fijne stad om te wonen en te leven (dat was mijn hele plan) en zo begon ik als assessment-psycholoog bij LTP.

Door mijn enorme nieuwsgierigheid ging ik gretig door het hele land bij klanten op bezoek en op die manier vielen er allerlei interessante en uitdagende opdrachten in mijn schoot. Management Development, teambuilding en conflicthantering kreeg ik in mijn pakket. Ook startte ik begin jaren 90 met coaching, gaf vervolgens trainingen op het gebied van coachen en ben momenteel examinator bij een grote coachopleiding. Die nieuwsgierigheid en dat ontwikkelen van nieuwe activiteiten ben ik nooit kwijt geraakt en heeft ervoor gezorgd dat ik veel mooie en spannende opdrachten heb kunnen doen zowel in de profit- als in de publieke sector.

Telefoonnummer: +31 (0)35 694 8000
Email: evanbaarle@galangroep.nl
Erwin van Baarle

Presteren met Plezier

Wat maakt jou bijzonder?
In de loop der jaren heb ik veel feedback verzameld, zowel van klanten, collega’s, kinderen, ouders en medewerkers. De rode draad is: opgewekt, sensitief, diplomatiek, slim, erg flexibel, optimistisch, loyaal en energiek. De keerzijde van deze kwaliteiten laat zich raden…. (zoals mijn – toen – negenjarige zoon ooit zei: “Jij denkt maar dat alles goed komt, maar dat is niet zo!”)
Heb je een specialisatie?
Ik ben werkzaam op een breed palet, maar mijn grootste specialisaties zijn assessment en coaching.
Wat is jouw visie met betrekking tot je vakgebied?
Mensen hebben meer in huis dan ze vaak denken. Als ze de goede keuzes maken (dus ook bewust zijn van wat ze NIET kunnen) en ze krijgen vertrouwen dan gaan ze zich ontwikkelen.
Wat maakt de Galan Groep zo bijzonder?
Voor mij is dat enerzijds vooral het werken met slimme, kritische collega’s aan mooie opdrachten. Anderzijds is het ook de grote verantwoordelijkheid en handelingsvrijheid (vertrouwen) om de werkzaamheden uit te voeren op mijn eigen manier. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik merkte dat ik ook na mijn 50e nog best het nodige bij kon leren.
Wat hoop je nog te leren?
De laatste twee jaren ben ik actief op het gebied van het ontwikkelen en uitvoeren van Games/simulaties. In het ontwikkelen van uitdagende toepassingen wil ik mij verder specialiseren.
Uit dezelfde vakgroep