Skip to content

Tim Smith

Adviseur GalanNXT

Even voorstellen

Ik ben een geboren en getogen Groninger. Voor de kenners: ik wissel graag de reuring van de Grote Markt af met de stilte van Garnwerd. Sinds 2 jaar woon ik met mijn vriendin in Utrecht. Van nature ben ik nieuwsgierig en breed geïnteresseerd. Tijdens mijn studietijd heb ik deze nieuwsgierigheid ten volle uit kunnen leven in de studies psychologie, economie en een minor in politieke filosofie. Na mijn studie ben ik via een ORMIT traineeship bij Shell komen te werken. Daar heb ik me ontwikkeld tot een bruggenbouwer die graag meerdere perspectieven samenbrengt en die mensen graag zelf de ruimte geeft in hoe ze vooruit kunnen komen.

Begin 2024 heb ik de overstap gemaakt naar GalanNXT met de wens om als adviseur een bijdrage te gaan leveren aan het oplossen van organisatievraagstukken bij de Rijksoverheid en grote gemeenten.

Telefoonnummer: +31 6 82 06 69 84
Email: tsmith@galannxt.nl
Tim Smith

“Kijk en luister goed, voeg toe wat helpt.”

Wat maakt jou bijzonder?
Mijn dubbele achtergrond in psychologie en economie vertaalt zich ook naar mijn werk als adviseur: Ik heb oog voor de dynamiek binnen een groep en de organisatie en de mens die daar onderdeel van uitmaakt. Tegelijkertijd kijk ik analytisch naar oorzaak, gevolg en scenario’s. Hierdoor kan ik veel verschillende perspectieven overzien en begrijpen. Dit helpt me om veel verschillende perspectieven te overzien en begrijpen. Ook stelt het me vervolgens in staat om die verschillende perspectieven bij elkaar te brengen.
Wat vind je leuk aan je werk?
Ik ben nieuwsgierig en analytisch en ben er dol op om nieuwe omgevingen, problemen of projecten te leren begrijpen. Ik ben altijd op zoek naar de essentie. Waar zit de grootste ruimte om vooruit te komen? En dan vind ik het leuk als door mijn inzichten of aanwijzingen ook echt iets vooruitkomt, dat het duidelijk beter wordt.
Wat is jouw visie met betrekking tot je werk?
Heel veel van wat er nodig is om een probleem op te lossen, zit al in de mensen zelf. Als adviseur moet je niet het probleem overnemen, maar juist goed luisteren en observeren, zodat je kunt toevoegen wat de mensen missen om vooruit te komen.
Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?
Dat je als adviseur de problemen van mensen niet voor hen kunt oplossen. Je moet goed luisteren naar de behoefte en daarop, als daarom wordt gevraagd, een passend antwoord geven. Daarbuiten is het niet helpen maar bemoeien.
Wat vind je belangrijk in het leven?
Gezamenlijkheid en gezelligheid. Om het samen goed te hebben en om samen mooie dingen te doen. Uiteindelijk moeten we er met zijn allen zelf wat van zien te maken.
Uit dezelfde vakgroep