Skip to content

Ronald Ulrich

Partner | Governance | Strategie | Organisatieontwikkeling

Even voorstellen

Van huis uit ben ik filosoof. Door mijn passie voor organisatievraagstukken en veranderprocessen ben ik na mijn studie gaan werken bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Je bevindt je dan fysiek in de vierkante kilometer waarbinnen alles in Den Haag wordt bepaald. Of tenminste dat lijkt zo. Je bent bezig beleid te maken, wetten te schrijven, die vervolgens worden besproken in de Kamer. Ik begon me echter steeds meer te realiseren dat het slechts een klein stukje van de werkelijkheid is. Het representeert niet de gehele werkelijkheid van de wereld om ons heen. Omdat de vertaling van strategie en algemeenheden naar de praktijk te maken, heb ik de overstap gemaakt naar een organisatieadviesbureau. Ik wilde graag ook de andere stukken van de werkelijkheid zien: Hoe werken dingen in de praktijk uit? En hoe kun je voorkomen dat je met elkaar een mooie strategie maakt die vervolgens niet uitgevoerd wordt of kan worden? De uitvoering is vaak nog ingewikkelder dan het beleid en daarmee ook interessanter. Na ook nog een tijd voor mezelf gewerkt te hebben, ben ik een aantal jaren geleden gestart als partner bij de Galan Groep.

Verder woon ik in Amsterdam. Ik heb een vrouw en 4 kinderen. Twee keer per week ga ik met een personal trainer de sportschool in. Ook mediteer ik veel. Tenslotte vind ik het leuk om te lezen en met vrienden wat te eten of te wandelen.

Telefoonnummer: 06 – 29 53 52 44
Email: rulrich@galangroep.nl
Ronald Ulrich
Heb je een specialisatie?
Mijn specialisatie is de onderwijssector. Eigenlijk ben ik altijd bezig met veranderprocessen waarbij het zowel gaat over de structuur, als de ontwikkeling van mensen en de processen.
Wat maakt jou bijzonder?
Ik denk vooral het feit dat ik veel dingen vooral krijg. Dat komt doordat ik goed het geheel kan overzien en daardoor zaken met elkaar verbind. Als je het ene doet, moet je ook aan het andere denken. En ik ben heel gericht op wat er bij de klant echt speelt. Wat is de vraag? Wat is de vraag die erachter zit? En wat zijn de onderliggende patronen? Uiteindelijk helpen ervaring en hard werken ook wel mee in het voor elkaar krijgen van dingen.
Waarin heb je je ontwikkeld?
Ik heb geleerd te kijken naar hoe je verschillende niveaus of onderdelen binnen een organisatie met elkaar verbindt. Hoe het bestuurlijke niveau denkt en werkt, is heel anders dan hoe het directieniveau of het niveau van de medewerkers denkt en werkt. Je moet de verschillende perspectieven kunnen begrijpen om ze vervolgens met elkaar te kunnen verbinden. Het is soms belangrijker om samen tot de volgende stap te komen dan om in een keer proberen alles op te lossen.
Door wie word jij geïnspireerd?
Ik word vooral geïnspireerd door authentieke mensen die ik tegenkom bij de organisaties waarvoor ik werk. Vooral zoekende mensen inspireren mij, het met elkaar onderzoeken van wat er is gebeurd. Uiteindelijk ben ik toch gewoon een filosoof die adviseur is geworden.
Wat hoop je nog te bereiken?
Ik ben gelukkig met wie ik ben en met wat en wie ik heb. Uiteindelijk hoop ik nog veel mooie projecten te mogen doen. Wel zou ik meer willen gaan schijven over mijn vak; over veranderkunde en veranderprocessen. Ook mag er iets meer balans komen met wat meer tijd voor privé en iets minder werk.