Skip to content

Rik Meijering

Adviseur | Organisatieleren | HRM | Leiderschapsontwikkeling

Even voorstellen

Juist in deze tijd werk ik als adviseur graag met ziel en zakelijkheid aan de vraagstukken waar opdrachtgevers mee te kampen hebben. Het is mijn overtuiging dat de huidige economische ontwikkelingen een nieuwe kijk op mens-, leiderschap- en organisatieontwikkeling vragen. Continue leren van individu en teams is daarin een voorwaarde om te overleven en duurzaam te zijn. Omdat dit onderwerp me nauw aan het hart ligt, schreef ik een boek over een lerende manier van veranderen en werkte ik mee aan diverse publicaties op het terrein van HR, strategie-implementatie en organisatieontwikkeling.

Ik heb ruim 20 jaar als extern adviseur gewerkt bij onder andere KPMG Consulting, PA Consulting en Turner. Daarna maakte ik 8 jaar onderdeel uit van de HRM-directie van UWV. Daar was ik verantwoordelijk voor Management- en Talent Development en Leren & Ontwikkelen (de UWV Academie). Toch trok het adviseurschap en zodoende ben ik in 2023 gestart bij Bright & Company, het onderdeel van de Galan Groep dat zich richt op HR strategie.

Tenslotte vorm ik samen met mijn vrouw een samengesteld gezin met 2 + 2 kinderen. Ik ben een muziekliefhebber en trek in mijn vrije tijd er graag op uit op de motor. Ook hou ik van goed eten met familie en vrienden.

Telefoonnummer: +31 6 29 04 38 96
Email: rik.meijering@brightcompany.nl
Rik Meijering

“Move before you are ready.”

Kun je je quote toelichten?
Als je iets in beweging wilt krijgen, kan je maar beter gelijk een stap zetten, zonder dat het daarmee klaar hoeft te zijn. Heel lang nadenken en dubben over scenario’s en opties levert op zichzelf niks op. Natuurlijk moet je goed weten wat je wilt, maar je ziet pas wat er echt gebeurt als er iets gedaan wordt. Je moet natuurlijk wel een visie en een perspectief hebben, maar dan liever voor een termijn van een jaar.
Op welk vakgebied ben je werkzaam?
Ik adviseer en help organisaties bij hun strategische mens- en organisatie-opgaven. Regelmatig werk ik met vakgenoten van Bright & Company aan de ontwikkeling van HR strategie, de inrichting en professionalisering van HR. Ook word ik gevraagd voor leiderschaps- en transitievraagstukken.
Heb je een specialisatie?
Ik ben gespecialiseerd in verandermanagement (SIOO) en Leren in en van Organisaties (Nyenrode).
Wat maakt jou bijzonder?
Doen is het nieuwe adviseren. Ik ben resultaatgericht en vindingrijk in het oplossen van nieuwe en uitdagende problemen. Bedreven in het genereren van conceptuele mogelijkheden en het daarna realiseren in de praktijk. Goed in het doorzien van anderen. Ik ben rustig, stimulerend en openhartig.
Heb je een toekomstdroom?
Ik ben meer van ambitie en ondernemerschap dan van dromen. Wel hoop ik dit werk nog jaren te mogen doen met collega’s voor zakelijke relaties. Het is heel fijn om een bijdrage te mogen leveren aan het duurzaam functioneren van teams en organisaties.