Skip to content

Richard Jongenotter

Partner | Organisatieontwikkeling | Verandermanagement

Even voorstellen

Sturing geven aan complexe veranderprocessen is wel hetgeen dat mij mateloos interesseert. Hoe krijg je mensen intrinsiek gemotiveerd mee in de beweging die je als organisatie wenst? Wat vraagt dat van het leiderschap binnen een organisatie?

Het vak van organisatie advies is me met de paplepel ingegoten. Mijn vader was namelijk adviseur in de agrarische sector. Ik ben zelf werkzaam op het gebied van organisatie ontwikkeling. Ik begeleid directies en MT’s bij het komen tot hun business strategie of hun strategische HR agenda. Ik doe dit op een manier waarop de kans wordt vergroot dat de mensen binnen de organisatie zich intrinsiek verbonden voelen met de koers.

Telefoonnummer: 06 – 15 00 22 40
Email: richard.jongenotter@brightcompany.nl
Richard Jongenotter

Gaan voor datgene wat je hart doet zingen!

Wat zeggen klanten over jou?
Ik heb zowel een bedrijfskundige als een psychoanalyse achtergrond. In mijn denken en handelen gaat de ratio altijd hand in hand gaan met het relationele. Ik krijg van klanten terug dat zij mij waarderen om de rust die ik inbreng. Deze rust draagt bij aan het creëren van een context van openheid en vertrouwen waardoor mensen in teams zich gaan uitspreken over wat ze werkelijk belangrijk vinden of wat hen belemmert. Daarmee werk ik op een dieper niveau dan teams en mensen gewoon zijn.
Waarop ben je trots?
Zoveel haha. Ik heb trots hoe ik samen met Ruurd Baane Bright & Company heb neergezet dat in de markt bekend staat als een hoogwaardig kwaliteitslabel. We worden al meer dan 15 jaar ervaren als vernieuwend, vooroplopend en mogen vooraanstaande organisaties begeleiden. Sinds 2020 is Bright & Company verbonden aan de Galan Groep.
Wat is jouw visie met betrekking tot je vakgebied
Mensen zijn niet zomaar te motiveren voor het objectief ‘beste, meest logische, rationele’. Mensen hebben vaak veel moeite met verbeter-acties en met veranderingen. Gaandeweg wordt het mij duidelijk dat we met mensen anders moeten omgaan dan met technische problemen. Mensen laten zich niet herleiden tot die rationele benadering die we kunnen volgen ten aanzien van technische problemen. Mensen zijn geen technisch probleem. Ik geloof dat er nog veel te winnen is binnen organisaties om goed met mensen om te gaan.
Wat kenmerkt jouw stijl in het contact met een opdrachtgever?
Betrokken, hartelijk, warm, hoge kwaliteitsstandaard, tot het gaatje gaan, sterke identificatie met de klantorganisatie met behoud van professionele afstand, kritisch, prikkelend, spiegel voorhouden…
Door wie word jij geïnspireerd?
Danielle Roex (78, psychotherapeute Gent, België) is mijn belangrijke leermeester. Ik heb bij haar een zesjarige masteropleiding psychoanalyse gevolgd en ik werk nu al meer dan 20 jaar met haar samen.