Skip to content

Ricardo Copier

Adviseur

Even voorstellen

Ik ben werkzaam binnen de vakgroep Strategie, Governance en Inrichting en houd me voornamelijk bezig met samenwerkingsvraagstukken: Hoe kunnen twee of meerdere organisaties effectief samenwerken? En welke (besturings-)vorm hoort daarbij? Ik werk voor organisaties in de zorg, het onderwijs en het maatschappelijk middenveld. Kijkend naar de context van een organisatie, kom ik met heldere adviezen en praktische oplossingen.

Ik heb een achtergrond in economie en organisatie-antropologie en combineer die achtergronden graag bij mijn opdrachten. Ik richt me dus zowel op de bedrijfsvoering als het culturele aspect van organisaties. Het is mijn diepe overtuiging dat je beide nodig hebt om tot een echt resultaat te komen. Naast een onderzoekende houding heb ik een sterke drive om resultaten te realiseren. Werkend naar een resultaat, overzie ik de grote lijnen en heb ik tegelijkertijd oog voor de details.

Samen met zijn vriend en hond woon ik op de Utrechtse Heuvelrug. Ik hou van lange wandelingen door het bos en het bezoeken van het theater en musea.

Telefoonnummer: +31 6 58 78 74 12
Email: rcopier@galannxt.nl
Ricardo Copier

Ik geloof in radicale gelijkwaardigheid.

Wat maakt jou bijzonder?
Ik heb een scherpe en analytische blik en kan snel de “onderstroom” in een organisatie of veranderproces aanvoelen. Dat combineer ik met een talent voor structureren en ordenen van problemen. Zo zorg ik ervoor dat er voortgang wordt gemaakt en weet ik mensen mee te krijgen in de verandering.
Wat maakt de Galan Groep zo bijzonder?
De Galan Groep is een bureau van échte vakidioten: adviseurs die volledig gaan voor hun vak en hun klant. Daarbij zorgen we ervoor dat een klant op eigen benen kan blijven staan. We doen wat nodig is om het doel te bereiken, en ook niet meer dan dat (in de positieve zin).
Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?
Ik heb ontdek dat er altijd mensen zijn met meer kennis en ervaring op een onderwerp, hoe veel je je er ook in verdiept. Ik heb geleerd dat het niet gaat om het meeste weten, maar weten hoe je het beste mensen bij elkaar brengt.
Wat hoop je nog te leren?
Ik hoop nog te leren wat meer los te kunnen laten. Ik ben erg betrokken bij het eindresultaat en kan moeilijk loslaten. Een iets meer ontspannen houding daarin hoop ik nog te leren.
Wat vind je belangrijk in het leven?
In de wereld om mij heen: gelijkwaardigheid. Ik heb een diepe overtuiging dat alle personen gelijkwaardig zijn en gelijke kansen moeten krijgen. In mijn persoonlijke leven: vrienden, familie, liefde.