Skip to content

Peter Luschen

Adviseur Legal Project Management

Even voorstellen

Ik ben ooit begonnen als advocaat in Amsterdam op het gebied van infrastructuur en bouwprojecten. Ik kwam er echter achter dat ik het leuker vond om zelf dingen te creëren in plaats van zaken aan de achterkant op te lossen. Daarom heb ik de overstap naar legal consultancy gemaakt. In de loop van de tijd is het adviesgedeelte breder geworden dan alleen juridisch. Ik focus me wel op juridische afdelingen. Het helpt dat ik de ‘taal’ spreek. Zelf heb ik vaak genoeg gezien dat er een mismatch was in taalgebruik, waardoor je het niet over hetzelfde hebt.

Ik ben wars van dikke consultancy rapportages. Zelf koppel ik advies aan praktische uitvoerbaarheid. Dat is meteen ook de reden waarom in bij de Galan Groep ben gekomen. Zij zijn daar ook een groot voorstander van. Bij de Galan Groep richt ik me op projecten waar iets opgebouwd moet worden, maar men niet weet hoe. Ook help ik bedrijven met het uit elkaar trekken van een probleem. Ik richt me op organisatieadvies en interim management bij organisaties in de publieke sector. Vaak zijn dat organisaties die kampen met een crisis, bijvoorbeeld een grote productie achterstand.

Ik ben een groot watersportliefhebber en daar probeer ik mijn gezin in mee te nemen. Ik spendeer mijn tijd graag in de buitenlucht. Zo ga ik ook graag naar de Ardennen voor buitensporten. Daarnaast speel ik piano en houd ik van reizen. Het zelf op ontdekkingstocht gaan, vind ik erg leuk.

Telefoonnummer: +31 61 26 09 742
Email: pluschen@galangroep.nl
Peter Luschen

Als je alles regelt, kun je niet adaptief zijn.

Wat maakt jou bijzonder?
Ik ben geen adviseur die uit de opleiding komt, maar heb het vak met schade en schande geleerd. Ik combineer advocatuur met organisatiekunde en projectmanagement. Ik snap voor welke uitdagingen men staat. Gecompliceerde materie kan ik toegankelijk maken. Niet door het oppervlakkig te laten worden, maar door de ruis rondom een probleem weg te halen.
Welke trend zie je in jouw vakgebied?
Er is minder lef en durf. Dat heeft een verlammende uitwerking. Je moet fouten durven maken in het proces. Daar moet je dan natuurlijk wel van leren en iets mee doen, maar uiteindelijk wordt het resultaat er altijd beter van.
Wat is jouw visie met betrekking tot je vakgebied?
Ik stuur graag op visie, doelstellingen en resultaat. Maar als je met professionals werkt, dan weten die vaak zelf heel goed het hoe: hoe er te komen. Wel is het belangrijk om ze in hun kracht te zetten. Door ze te ontlasten van de ruis kunnen ze zich focussen op hun werk. Zo worden ze geënthousiasmeerd en ontstaat er beweging.
Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?
Als advocaat moet je altijd het hoogste woord voeren en als adviseur moet je vooral leren luisteren.
Waar droom je van?
Als kind verslond ik de boeken van Mark Twain. Ik ga graag op ontdekkingsreis. Ik reis dan naar een doel en vervolgens weer verder. Mijn dromen veranderen dus telkens.