Skip to content

Peter Kradolfer

Financieel Controller

Vanaf 1 april 2024 ben ik voor het eggie gestart bij de Galan. Bijzonder, omdat ik al sinds 2018 een kijkje in de keuken mocht nemen. Wat begon met een advies om met alle IT-diensten naar de Cloud te verplaatsen, leidde tot blijvende ondersteuning op het gebied van IT. Nu ligt er weer een leuke uitdaging, bij de Rekenkamer (de financiële administratie) waar naast het reguliere werk ook de overgang naar een ander financieel systeem plaatsvindt. Ik ben gevraagd om daar als Financieel Controller leiding aan te geven. Dit lijkt een onverwachte stap maar mijn carrière begon op een boekhoudafdeling, waarna ik al snel medevennoot werd bij een administratie kantoor. Sindsdien werk ik op het snijvlak van administratie en IT. Ik vind het kei leuk, (zoals wij in Brabant dat zeggen) om mijn boekhoudkennis te combineren met mijn IT-ervaring en zo een tot goede resultaten te komen.<\p>

Samen met mijn vrouw Mariëtte woon ik in Sint-Michielsgestel (Noord-Brabant). Ik heb een passie voor muziek, wat zich uit in het bezoeken van concerten en het kopen van veel te veel vinyl en cd’s. Een beetje ouderwets misschien, maar ik kom dan ook uit 1962. Helaas speel ik geen instrumenten, maar dat compenseer ik door bij een lokale radio omroep actief te zijn, in allerlei hoedanigheden, van techniek tot presentatie. En sinds kort heb ik ook mijn eigen online radiostation, gewoon omdat het kan. Verder ben ik nog 2 avonden in de week en een berg zaterdagen actief als trainer coach van een 1e klasse damesvolleybalteam, wat een leuke dynamiek aan mijn leven toevoegt.

Peter Kradolfer
Wat maakt jou bijzonder?
Ik probeer altijd het beste uit mensen te halen. Door ze uit te dagen en aan te moedigen. Ik heb hier een onuitputtelijk geduld, enthousiasme en energie voor.
Wat vind je leuk aan je werk?
Het begeleiden van de organisatie in de overgang naar een ander financieel systeem. Daarnaast ook het blijven nadenken over zaken die slimmer of praktischer georganiseerd kunnen worden. En dit dan samen met mijn team mogen doen.
Wat is jouw visie met betrekking tot je vakgebied?
Dat de financiële administratie alleen goed kan functioneren door in de haarvaten van de organisatie te zitten. We zijn afhankelijk van het aanleveren van alle gegevens door de collega’s. Het is dus van groot belang om zichtbaar te zijn en goed en helder te blijven communiceren.
Door wie word je geïnspireerd?
Eigenlijk pik ik altijd wel iets op van de mensen met wie ik mag samenwerken. Zowel op zakelijk als privé gebied. Iedereen heeft wel een verhaal en als je ervoor openstaat, heeft ook iedereen wel wat wijsheid waar je wat aan kunt hebben. Of je het nou met diegene eens bent … of niet!
Waar droom je van?
Naast de standaard zinnen van de Miss World verkiezingen, vrede en verdraagzaamheid 😊 zou ik graag ooit nog een winkeltje beginnen met muziekcd’s, stripboeken en games. Gewoon voor de leuk en niet om rijk van te worden. Het is er nog niet van gekomen, maar gelukkig ben ik nog jong genoeg om die droom uit te laten komen.