Skip to content

Maureen Hendriks

Organisatieadviseur

Even voorstellen

Als organisatiepsycholoog heb ik een scherpzinnige blik op het functioneren van mensen in organisaties. Ik werk op het snijvlak van mensen in relatie tot hun opgave en de context waarin ze werken of leven. Als expat kind ben ik opgegroeid in voornamelijk afgelegen gebieden in de tropen. Door die multiculturele achtergrond kijk ik vanuit een meervoudig perspectief. Ik werk aan hele verschillende typen opdrachten: in het bedrijfsleven als in (semi)publieke organisaties en zowel met de top van een organisatie als met professionals op andere niveaus. Sommige opdrachten doe ik ook vanuit mijn persoonlijke interesse en een maatschappelijke betrokkenheid. Zo heb ik een aantal landelijke (gedragsveranderings-)campagnes geleid op gebied van pesten en ’bystander apathie’. Die ervaring zet ik nu in voor trajecten rond het thema Diversiteit & Inclusie.

Momenteel woon ik in Noordwijk met 4 kinderen die aardig volwassen lijken te worden. Ik kan nog steeds genieten van de natuur en het lopen op blote voeten in het zand. En ik kan me nog steeds verwonderen over zaken die anderen doorgaans heel vanzelfsprekend vinden.

Telefoonnummer: 06 26 14 89 28
Email: mhendriks@galangroep.nl
Maureen Hendriks

Binnen de kaders zijn de mogelijkheden onbegrensd (Jules Deelder)

Heb je een specialisatie?
Organisaties vragen mij voor heel uitlopende opdrachten: van individuele coaching en team begeleiding tot complete leiderschapstrajecten en zelfevaluaties van Raden van Toezicht. En daar ligt van alles tussenin. Zo word ik ook vaak gevraagd als ‘mediator’, omdat ik in staat ben om een voor alle betrokkenen aanvaardbare oplossing te bewerkstelligen.
Wat maakt jou bijzonder?
Met verrassende perspectieven zorg ik ervoor dat belemmerende patronen in overtuigingen en handelen worden doorbroken. Mijn scherpe waarnemingsvermogen is denk ik mijn grootste verdienste. Zowel in individuele als team coaching laat ik de mensen ‘groeien’ in hun professionele rollen en talenten. En zo kom je tot daadwerkelijke langetermijn verandering.
Wat vind je leuk aan je werk?
Werk betekent veel voor mensen. Het is onderdeel van hun identiteit. Vaak kom ik op ‘magische’ momenten in een organisatie, of in gesprek met de mensen die daar in werken. Ik voel me dan vereerd dat ik dan een stukje mag meebeleven.
Wanneer ben je na een dag blij en voldaan?
Ik zie mensen en de organisaties waarin zij werken als een puzzel die ik wil kraken: als het mij lukt om ‘de sleutels’ te vinden, en écht toegevoegde waarde en betekenis te hebben, dan ben ik heel gelukkig.
Wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd?
Alles wat je geeft, komt ook weer naar je terug. Zo helpt bijvoorbeeld wat ik hoor in persoonlijke coaching mij om mensen of organisaties beter te begrijpen. De inzichten van het ene veld vloeien naar het andere.