Skip to content

Maartje Scholten

Adviseur | Leiderschap & Transitie | Diversiteit & Inclusie

Even voorstellen

Ik ben een nuchtere tukker én ik ben een ex-topsporter. Dus ik zie altijd kansen om iets wél voor elkaar te krijgen. Om iets wél een stapje beter te krijgen.

Nadat ik door een knieblessure mijn carrière als professioneel volleybalster moest beëindigen, heb ik mijn studie bedrijfskunde met een minor in psychologie afgerond. Daarna ben ik onder andere voor Heineken naar Oost Afrika gegaan en heb ik bij een adviesbureau gewerkt op internationale trasformatietrajecten. In de topsport heb ik geleerd dat mensen, het team het verschil maken: Hoe werken mensen met elkaar samen? Daar focus ik me op bij de Galan Groep. Ik houd me bezig met leiderschapsontwikkeling, teamcoaching, gedrags- en cultuurverandering en Diversiteit & Inclusie.

Telefoonnummer: 035 694 80 00
Email: mscholten@galangroep.nl
Maartje Scholten

Het mag best schuren.

Heb je een specialisatie?
Naast en in mijn rol als programmamanager en (team)coach houd ik mij bezig met diversiteit & Inclusie. Ik houd me graag bezig met de kansen en de macht van de minderheid en meerderheid. Ik ben zelf onderdeel van de LGBTQI+ gemeenschap. Daardoor weet ik wat het doet als je onderdeel uitmaakt van een minderheid en welke invloed dit heeft op de rol die je hebt op je werk.
Wat vind je leuk aan je werk?
Mensen komen vaak bij ons, omdat ze graag iets beter willen doen. Of omdat iets beter moet. Je focus ligt dan op verbeteren en ontwikkelen. Daarin kun je heel veel bijdragen als (team)coach. Het benutten van het onbenutte potentieel van mensen. Het is zo leuk als je mensen een halfjaar later ontmoet en ziet dat het gelukt is. Dat je denkt “ik wist dat je het in je had”.
Wat heb je gedaan waarop je trots bent?
Ik heb in mijn eentje een wereldreis gemaakt van 8 maanden. Even alles achterlaten wat houvast en comfort geeft. Buiten je eigen kring kijken. Dit heeft me relativeringsvermogen geleerd. Niet alles hoeft voor elkaar te zijn. Het gaat uiteindelijk maar om een aantal essentiële dingen: Hoe gaan mensen met elkaar om en hoe zorg je dat je gezamenlijk je doel bereikt. Al het andere is bijzaak.
Wat is jouw visie met betrekking tot je werk?
Leiding geven aan mensen is leiding geven aan verschillen en het waarderen van die verschillen. Voor mensen in het algemeen is dat lastig; mensen zoeken mensen op die op hen lijken, die in hun mal passen. Hoe je samenwerkt met je team is een investering in het resultaat. Dat wordt nog onvoldoende erkend.
Wanneer ben je na een dag blij en voldaan?
Als ik maar een klein beetje impact hebt gemaakt. Soms zie je opeens een lichtje aangaan in iemands ogen. Dan klikt er iets en wordt er een stap gezet. Dan sluit ik mijn dag heerlijk af.