Skip to content

Lidewey Verbaas

Adviseur | Organisatie ontwikkeling en samenwerken

Even voorstellen

Al meer dan 10 jaar werk ik als adviseur in de gezondheidszorg. Tijdens mijn studie ‘bestuurs- en organisatiewetenschap’ had ik een bijbaan bij een adviesbureau in de zorg. Dat beviel me zo goed dat ik na mijn studie daarin verder ben gegaan. Wat mij betreft is de zorg een hele mooie sector die voortdurend in ontwikkeling is. Per 1 september 2023 ben ik overgestapt naar de Galan Groep. Daarvoor werkte ik bij een internationaal organisatieadviesbureau gericht op gezondheidszorg. Bij de Galan Groep ga ik mijn expertise op gebied van bestuur en inrichting inzetten binnen het bredere veld van de publiek sector.

Samen met man en 2 kinderen woon ik Rotterdam. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden, onderneem dingen met het gezin, ga ik sporten en ben ik op en in het water te vinden. Mijn vrije tijd gebruik ik daarom ook om ons vintage bootje te onderhouden. Fijn om direct resultaat van je werk te zien…

Telefoonnummer: +31 (0)6 45 32 29 10
Email: lverbaas@galangroep.nl
Lidewey Verbaas

“The important thing is not to stop questioning, curiosity has its own reason for existing.” (Albert Einstein)

Wat maakt jou bijzonder?
Ik snap de zorg heel goed en kan daardoor goed de vertaling maken van strategisch niveau naar operationeel niveau en weer terug. Ik zorg ervoor dat alle lagen betrokken worden en weet mensen te enthousiasmeren. Verder ben ik analytisch en creatief, waardoor ik tot nieuwe oplossingen kom.
Wat kenmerkt jouw stijl in het contact met een opdrachtgever?
Ik ben niet zo van een strakke opdrachtgever opdrachtnemer relatie. Om ergens een succes van te maken, werkt het naar mijn mening het beste als het een gezamenlijke opdracht is. Ik vind wel dat de opdrachtgever degene is die moet shinen; ik blijf op de achtergrond.
Wat heb je gedaan waarop je trots bent?
Eigenlijk op alle projecten waar ik een beweging teweeg heb weten te brengen. Zo heb ik vorig jaar voor een ziekenhuis een opdracht gedaan om de capaciteitsmanagementorganisatie in te richten en werkend te krijgen. Gedurende het proces begonnen steeds meer mensen het belang ervan in te zien en er enthousiast voor te worden. Door echt samen te werken, kon het nieuwe systeem helemaal passend op de organisatie worden gemaakt, waardoor het alleen nog maar beter ging werken.
Wat is jouw visie met betrekking tot je werk?
Eigenlijk op alle projecten waar ik een beweging teweeg heb weten te brengen. Zo heb ik vorig jaar voor een ziekenhuis een opdracht om de capaciteitsmanagementorganisatie in te richten en werkend te krijgen. Gedurende het proces begonnen steeds meer mensen het belang ervan in te zien en er enthousiast voor te worden. Door echt samen te werken, kon het nieuwe systeem helemaal passend op de organisatie worden gemaakt, waardoor het alleen nog maar beter ging werken.
Door wie word jij geïnspireerd?
Dat kan van alles zijn: een goed boek, abstracte kunst, of een lang wandeling in de wijde natuur. Met een mooi uitzicht en de wind om mijn hoofd, ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën.