Skip to content

Gerard van Dieren

Partner | Dagelijkse Leiding

Even voorstellen

Ik ben organisatie psycholoog, Utrechter, motorrijder, francofiel, bestuurder van een Utrechtse voetbalclub, echtgenoot, vader en ook dus organisatieadviseur. Ik ben iemand die graag samenwerkt met mensen om lastige dingen op te lossen. Het moet dan wel ergens over gaan; het liefst iets wat maatschappelijke relevantie heeft. Ik werk al sinds 2009 bij de Galan Groep in verschillende rollen en op allerlei typen vraagstukken: teamontwikkeling, strategievorming, reorganisaties, business cases, onderzoeken, etc. Dat doe ik voor het bedrijfsleven en de overheid. Bij de Galan Groep ben ik ook medeverantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Ik probeer ervoor te zorgen dat onze professionals volledig tot hun recht kunnen komen en zich kunnen blijven ontwikkelen.

Mijn 2 puberzonen zijn beide actief in het voetbal. Ik zit in het bestuur van die vereniging. Daarnaast houd ik me bezig met fotografie. Ik hou ervan iets te creëren en in het hier en nu bezig te zijn. Schrijven vind ik ook leuk, maar daar heb ik nu helaas te weinig tijd voor. Tenslotte ben ik gek van alles wat met Frankrijk te maken heeft: de taal, de muziek, het voetbal, enz. Ik ben ook al zeker 15x in Parijs geweest.

Telefoonnummer: 06 26 74 21 66
Email: gvandieren@galangroep.nl
Gerard van Dieren

Feelings are facts.

Wat maakt jou bijzonder?
Ik kan een constructieve sfeer creëren waarin iedereen tot zijn of haar recht komt. En waarin mensen zich gezien voelen. Aan de andere kant zorg ik er ook voor dat problemen worden afgepeld en stuur ik op het resultaat. Het moet wel ergens toe leiden: een resultaat waar je mee verder kunt. Samen iets bereiken vind ik belangrijk.
Wat kenmerkt jouw stijl in het contact met een opdrachtgever?
In zekere zin ga je met de klant een partnerschap aan. De klant blijft aan het stuur, maar samen ga je aan de slag om het doel te bereiken. Dan moet je ook kritisch op elkaar kunnen zijn. Dit alles geeft een vertrouwensband wat weer zorgt voor professionele verbondenheid. Het gaat dus verder dan alleen maar een opdracht uitvoeren. Dat is meteen het lastige bij aanbestedingen. Daar wordt het gereduceerd tot alleen de leveranciersrol, terwijl juist het partnerschap, de vertrouwensrelatie en de verbondenheid zo belangrijk is.
Welke trend zie je in jouw werkveld?
Omdat vraagstukken tegenwoordig zo ingewikkeld zijn met alles wat er in de wereld speelt, gaat het steeds meer over het werkend krijgen van plannen. Natuurlijk is het goed om te weten waar je naartoe wilt. Maar waar je vroeger een strategisch plan van 5 jaar maakte, moet je die tegenwoordig elk jaar herijken. Dit omdat de ontwikkelingen zoveel sneller gaan en er veel crises tegelijkertijd spelen, zoals de klimaatcrisis, energiecrisis, crisis op de arbeidsmarkt, etc. Het goed doordenken van de uitvoeringskant is daardoor veel belangrijker geworden.
Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?
Als psycholoog heeft de mens en de organisatiekant mijn primaire focus. Maar omdat ik werk met eindverantwoordelijke functionarissen, heb ik geleerd breder te kijken dan dat: te kijken naar de financiële, economische, politieke en maatschappelijke belangen. Ik heb geleerd de samenhang te zien tussen al die verschillende belangen waaraan je als bestuurder moet voldoen.
Wat vind je belangrijk in het leven?
De liefde! De verbinding met mensen die belangrijk voor je zijn. En iets voor elkaar overhebben. In deze jachtige samenleving is het gevaar dat iedereen met zichzelf bezig is, maar je komt er niet als je niet iets voor een ander over hebt.