Skip to content

Eva Smeele

Adviseur

Even voorstellen

Samen met mijn vrouw en dochtertje woon ik in Zwolle. Ik werk al 10 jaar als organisatieadviseur. Daarvoor gaf ik trainingen. Ik vind het leuk om met groepen te werken, maar merkte dat ik meer met de lange termijn ontwikkeling van organisaties bezig wilde zijn: Opdrachten met een duidelijke ambitie en deze vertalen naar wat dat betekent in de praktijk, vertalen naar hoe ze tot werkelijkheid te maken. Wat moet er dan anders? En wat betekent dat voor sturing, werkwijze, samenwerking, houding, gedrag, etc.?

Naast adviseur ben ik reisleider van bergwandelvakanties en huttentochten. De natuur, het buiten zorgt voor reflectie en ontwikkeling. Dat is voor mij heel waardevol en ik doe het graag. Het heeft ook zijn weerslag op mijn werk als adviseur. Ik breng zowel rust (vertraging) als energie (boost, actie in de praktijk). Zowel luchtigheid als diepgang.

Telefoonnummer: 06 42 86 96 85
Email: esmeele@galangroep.nl
Eva Smeele

Het leven is er om geleefd te worden.

Wat is het vakgebied waarop je werkzaam bent?
Bij de Galan groep houdt ik me bezig met transitievraagstukken, ontwikkeltrajecten, procesbegeleiding, begeleiden van samenwerking en teamontwikkeling. Vooral vraagstukken rond Diversiteit & Inclusie en duurzaamheid vind ik het heel interessant.
Welke trend zie je in jouw vakgebied?
We kunnen dingen goed efficiënt en effectief inrichten, maar vinden het moeilijk om uit het ‘druk, druk, druk’, de snel resultaat/afvink-verslaving te komen. Tegelijkertijd weten we dat dit patroon niet altijd helpend is en dat er iets anders nodig is; meer experimenteren en anders denken, doen en organiseren. Toch pakken we het meestal nog aan op de manier zoals we gewend zijn. De vraag die dan rest is: Hoe kunnen we in contact, het oprechte gesprek voeren, meer mens zijn op ons werk, aandacht hebben voor hart en handen naast het hoofd? Een vraag waar ik graag mee aan de slag ga.
Wat is jouw visie met betrekking tot je vakgebied?
Als het gaat om leren en ontwikkelen in het werk dan is het belangrijk om telkens weer de lange termijn ambitie te verbinden met wat dat vraagt in het hier en nu en wat er kan. Je moet oog houden voor het systeem én tegelijkertijd oog voor de essentie van wat er speelt. Ik zie mijn rol als degene die iets in beweging kan zetten, kan prikkelen, confronteren, zorgen voor samenwerken en dit alles kan begeleiden. De mensen zelf maken de verandering.
Door wat word jij geïnspireerd?
De natuur en andere culturen.
Wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd?
Vertrouw je intuïtie, spreek je uit en neem deel met het besef dat dat niet de enige waarheid is en zonder vaste verwachtingen.