Skip to content

Dirkjan Stevens

Associate partner | Interim-Management

Ik ben opgegroeid in Leiden, waar beide ouders in het onderwijs werkten. Na mijn studie elektrotechniek (ik zocht een uitdaging) ben ik bij PostNL gaan werken waar ik 15 jaar kon leren. Ik ontdekte toen dat de uitdaging veel meer ligt in het meekrijgen van een organisatie. Dat is wat me nog steeds bezighoudt. Ik vraag me regelmatig af waarom iets gaat zoals het gaat en wat ik eraan kan doen om het te veranderen.

Ik hou ervan om dingen te regelen en te organiseren en ben op veel fronten actief (vrijwilligerswerk in verenigingen). Ik hou van het theater, naar voorstellingen gaan. In mijn studententijd heb ik een paar jaar theaterproducties gemaakt en heel soms doe ik dat nog wel eens: daar komen creativiteit en organisatievermogen bij elkaar en moet alles kloppen.

Ik woon in Bussum met vriendin en twee kinderen. Mooi om te zien hoe zij hun eigen weg gaan en regelmatig zeggen: ‘Leuk hoor, pap, dat je dat vindt, maar ik kijk er anders tegenaan’. Daar kan ik echt van genieten.

Dirkjan Stevens

Het gaat nooit over waar het over gaat, dus kijk om je heen.

Heb je een specialisatie?
Ik doe veel bij onderwijsorganisaties. Mijn specialisatie is fusies & overnames en veranderprogramma’s.
Wat maakt jou bijzonder?
Snelle denker. Ik achterhaal graag de onderliggende oorzaak van het probleem. Verder ben ik duidelijk, soms confronterend, maar altijd gericht op de relatie. Ik zoek mensen die hun verantwoordelijkheid kunnen nemen en geef ze dan ook graag het vertrouwen om dit te doen.
Wat heb je gedaan waarop je trots bent?
‘I love it when a plan comes together’. Een voorbeeld is de fusie van 4 stichtingen voor wetenschappelijk onderzoek in een versnipperd landschap. Dat is een traject waar ik twee jaar aan gewerkt heb, waar geleidelijk aan bij de betrokkenen de overtuiging groeide dat de fusie nodig was. Uiteindelijk is dat ook gelukt.
Wat kenmerkt jouw contact met een opdrachtgever?
Zakelijk op de inhoud, gericht op de kern van het vraagstuk. Verder hou ik van enige ontspanning en humor in het contact, zodat we niet teveel opgeslokt worden door de inhoud. Een beetje het perspectief behouden.
Wat maakt de Galan Groep zo bijzonder?
Galan gaat uit van jouw professionaliteit. Als je hulp nodig hebt, is de gevraagde expertise of het klankbord beschikbaar, en wel meteen. Daarmee is jouw bijdrage voor de klant altijd meer dan de bijdrage van jou alleen.
Uit dezelfde vakgroep