Skip to content

Bas Knaapen

Adviseur GalanNXT

Even voorstellen

Als adviseur bij Galan NXT richt ik me op strategiebepaling en inrichtingsvraagstukken en ben ik geïnteresseerd in opdrachten bij de lokale overheid. Ik heb altijd al veel interesse gehad in verschillende soorten mensen en culturen en zie het als een uitdaging om deze dichter bij elkaar te brengen. Mijn doel is om de (lokale) overheid en haar inwoners meer op één lijn te krijgen. De vertrouwensbreuk die lijkt te ontstaan tussen overheid en burger zie ik als een groot verlies. Mijn ultieme doel is die kloof tussen beiden te dichten.

Mijn karakter is het beste te omschrijven als spontaan, enthousiast en kritisch. Ik streef het hoogst haalbare na en probeer daarin iedereen mee te krijgen. Uitdagingen zijn er om op te lossen, en als dat lukt ben ik tevreden.

Telefoonnummer: +31 (0)35 694 8000
Email: bknaapen@galannxt.nl
Bas Knaapen

Nieuwsgierigheid brengt je waar je met weten nooit komt.

Wat maakt jou bijzonder?
Ik ben oprecht nieuwsgierig in mensen. Door veel vragen te stellen kom je vanzelf achter de vraag achter de vraag. Daar zit vaak de sleutel tot de oplossing. Juist het vinden van dit ontbrekende puzzelstukje om tot een gezamenlijke oplossing te komen, is mijn kwaliteit.
Wat vind je leuk aan je werk?
De afwisseling en het werken met totaal verschillende mensen. Daarnaast vind ik het top dat ik wat kan bijdragen aan de maatschappij.
Welke trend zie je in jouw vakgebied?
Er is een duidelijke trend zichtbaar als het gaat om samenwerken. Organisaties binnen en buiten de overheid zien steeds meer het belang in van netwerken en het ontkokeren van bepaalde beleidsprocessen. Vaak is dit gedreven door personeel of financiële tekorten, maar het is ook een kans om weer dichterbij de bedoeling te komen en een gezamenlijke visie te vormen! Dat laatste kan ik alleen maar aanmoedigen.
Door wie of wat word jij geïnspireerd?
Obama is voor mij een enorme inspiratiebron. Hij is in staat om en kritisch en verbindend te zijn. Een unicum als je het mij vraagt. Vaak is het of alleen kritisch waardoor het polariseert. Of alleen verbindend zonder ambitie of visie.
Wat vind je belangrijk in het leven?
Gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid zijn mijn belangrijkste waarden. Zonder muziek zou ik de wereld erg saai vinden.