Skip to content

Amber Valk

Adviseur | HR Strategie

Tijdens mijn jeugd woonde ik in de buurt van Arnhem, maar daarna ben ik steeds verder naar het westen verhuisd. Tijdens mijn bachelor psychologie en bachelor rechtsgeleerdheid woonde ik in Utrecht. Vervolgens ben ik naar Amsterdam verhuisd voor een master Arbeidsrecht en een master Business Administration met als specialisatie Human Resource Management. De brede oriëntatie tijdens mijn studie komt me in mijn werk goed van pas. Als Adviseur bij Bright & Company (het onderdeel van de Galan Groep dat zich richt op HR strategie) kijk ik met een brede blik naar de vragen van opdrachtgevers. Hiervoor was ik werkzaam als HR-manager en heb ik alle kanten van HR in de praktijk gezien. Dit maakt dat ik me als adviseur goed kan inleven in de klant. Ik heb oog voor zowel de ‘harde’ dus rationele kant als de ‘zachte’ dus relationele kant van HR. Ik zie het als mijn rol om organisaties te helpen de vertaling van advies naar realisatie te maken: In de praktijk zijn strategische doelstellingen vaak lastig te vertalen naar een optimale inzet van mensen. Anderzijds weten de mensen binnen organisaties vaak niet wat de strategische doelstellingen precies inhouden.

Tegenwoordig woon ik samen met vriend en kat in Utrecht: lekker centraal voor mijn werk en meer in de buurt van familie en vrienden. Aan de overkant van waar ik woon hebben ze 2 jaar geleden een padelbaan gebouwd en sindsdien is padel een nieuwe passie. Omdat je het toch met zijn vieren moet doen, zorgt het voor het ontmoeten van vrienden, maar ook het ontmoeten van nieuwe mensen.

Amber Valk

Samenkomen is een begin; bij elkaar blijven is vooruitgang; samenwerken is succes.

Kun je je quote toelichten?
Teamwork is heel belangrijk. Samen kom je tot een beter resultaat: Door samen naar dingen te kijken wordt het altijd beter.
Wat maakt jou bijzonder?
Ik weet de rust te bewaren en het overzicht te bewaken. Hierdoor kan ik situaties ontzenuwen en ervoor zorgen dat er ruimte ontstaat om een vertrouwensband te ontwikkelen. Verder ben ik analytisch, nieuwsgierig, resultaatgericht en een teamspeler.
Wat heb je gedaan waarop je trots bent?
Samen met prof. dr. Wilmar Schaufeli heb ik onderzoek gedaan naar bevlogenheid. Een belangrijke conclusie was dat dienend leiderschap een positieve invloed heeft op zowel de werkomgeving als het welzijn van de werknemer. Door het onderzoek heb ik organisaties verder kunnen helpen: Doordat medewerkers meer autonomie kregen, werden ze meer bevlogen en meer bereid tot het realiseren van doelstelling van de organisatie. Aan het lagere ziekteverzuim zag je vervolgens dat het voor de mensen zelf ook goed werkte.
Welke trends zie je in jouw vakgebied?
De Nederlandse arbeidsmarkt kampt met een ongekende krapte. Organisaties worstelen om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. Als organisatie kun je het echte verschil maken als je bevlogen mensen in dienst hebt: Mensen die echt willen en kunnen bijdragen aan je strategische doelstellingen. Dat leidt tot succes.
Wat maakt de Galan Groep zo bijzonder?
De mensen die bij de Galan Groep werken zijn betrokken, open en nieuwsgierig. Iedereen wil graag een klein onderdeel uitmaken van de ambitie om de wereld een stukje beter te maken. Dat wil ik ook graag.
Uit dezelfde vakgroep